Saturday, January 29, 2011

Ulasan Fabregas Pasal Bola Sepak Kelantan


Muuuahahahaha..... muuuuahahahaha.....ops...ops...
Dengan bangganya mempersembahkan.....
KELANTAN menang 2-0!! Yeah!!
Gol-gol Kelantan hasil dari jaringan Norshahrul Idlan Talaha (Messi Malaysia) dan jugak Badrul Razi (Piya).
Fabregas dah hantar mesej kat facebook aku ucap tahniah tadi...[konon-kononnya la kan..]
Game ini memang PANAS!!! Panas macam......macam...... bende yang panas..
Memang hot... kalah hot.fm... Aksi permainan yang agak fizikal dan taktik yang menarik dipersembahkan kedua-dua pihak.



Aku ingin memuji pasukan Selangor kerana bermain dengan baik... Cuma nasib tidak menyebelahi... Safee Sali....memang bagus dan terbaik.. Lariannya amat memberi kesan... Tapi sesetengah pemain Selangor tidak cukup semangat melawan seperti Safee Sali. Ada juga yang tidak dapat mengawal emosi panas permainan menyebabkan dia dikeluarkan awal dari permainan..


Satu lagi perkara yang tidak disukai ialah...penyokong ni.... tolong la bersikap professional.... jangan nak membaling mercun jer... ingat la...apa korang buat jugak memberi kesan kepada mutu persembahan bola sepak negara kita ni. Contoh paling mudah.... macam game ni... Tak pasal-pasal rentak permainan terganggu disebabkan pengadil menghentikan permainan kejap. So...be proffesional la kan... Kita jugak nak tengok bola sepak kita setaraf dengan negara luar... jadi..penyokong pun mesti la kene setaraf jugak.. Jangan kita pulak yang jadi beban kepada pemain...

Aku nak sangat-sangat tengok penyokong kita macam kat Wembley....Emirates.... Old Trafford..... Maksud aku....sokong pasukan bola kerana seni sukan bola tu sendiri.... Bukan sampai gaduh-gaduh dan membaling mercun. Ingat...stadium depa takde pagar.... kita??? Kalau buat takde pagar..tak tahu ape jadi la kan..

Same-samela kita menaikkan mutu sukan kita... bukan saje pemain tu sendiri...peminat pun samer... Akhir kata.....tahniah kepada pasukan nogori aku..hahaha. Dapat lagi satu piala.. Macam tahun 2011 ni tahun buat pasukan aku jer...Kelantan, Arsenal dan Barcelona...

Kalau kekal peningkatan permainan macam ni...
Ada can la kita nak tengok pemain bertaraf dunia datang ke liga Malaysia....
Syaratnya...kita sama-sama berusaha
Penyokong dengan cara penyokongnya...
Pemain dengan cara pemainnya
Pentadbiran dengan cara pentadbirannya..

Ibarat sepohon pokok..
Pokok berbuah selepas berbunga
Berbunga selepas berpucuk..
Berpucuk selepas bertunas..

GOMO KELATE GOMO!!

1 comment:

iqbalhakimi said...

alah bro..arsenal ke?..baru nak join da club..hehe

tahniah arsenal masuk final carling cup..cepat tamatkan badi takde piala..hehe

Ping your blog