Monday, January 31, 2011

Kisah Aku dan Coconut Shake..


Pergh.... penat lagi ni... drive 2 jam pegi... 3 jam balik.... Balik lame sikit sebab singgah Seremban...ada urusan sikit... Pagi pukul 10.30 gerak ke Melaka.....pukul 11mlm baru sampai umah....Kepale pun tengah pening-pening lagi nih.... Basah je hari ni....Hujan dari pagi sampai malam...hujan seluruh pantai barat kot...dari Serdang sampai ke Melaka....ujan jer tak berhenti.. lebat pulak tu..


Aku sampai ke kenduri dalam pukul 1.30 tgh hari.. Kenduri member aku dekat Tanjung Keling.. Patut la dier malu nak bagitau name kampung dier..hahaha. Aku selamat sampai ke tanjung Keling..tapi sesat tu ade la sikit-sikit...lagi-lagi masa nak cari simpang ke rumah member nih.... Yang kelakarnya..aku tanya la sorang mamat nih...namenyer Bond kot..haha. Aku tanye die arah jalan ke rumah member nih..aku tunjuk la kad kawin member aku tu... pastu die pun cakap kat aku...

"Ooo....ni abang pegi depan lagi...nampak je orang jual Coconut Shake... abang belok kiri."

Aku nampak dia yakin je jawab kan...maka aku terus la ucap terima kasih....siap shake hand lagi.... Pastu aku stat la cari Coconut Shake yang die cakap tu kan... lame aku drive... mane coconut shake nih?? Tak de pon... dah la ujan lebat mase tu.... Aku ulang-alik di jalan yang same ade la dalam 4 kali... Punyer nak cari coconut shake si mamat tu cakap.... simpang dah nampak...tapi takde coconut shake... penjual goreng pisang ade la!

Aku ade cari bunga mangga......boleh pulak member aku ni tak letak bunga mangga kat simpang umah dier... aku punyer la hangin.... sampai berhenti jap kat masjid berdekatan...sakit perut..banyak sangat menyumpah kot..hahaha.

Aku pusing lagi sekali dengan mencari simpang umah tu..sekali aku tengok ade banner kat tiang letrik... Macam kenal muke kat banner tu.... lubang hidung macam penah nampak...kat mane ek....

Laaaaa........banner kawan aku upenyer.....die letak banner kawin kat tiang lampu daa..........Dah la tinggi dier letak... patut la tak nampak.... hahaha... ok..sekarang dah jumpe simpang...maka aku cari la coconut shake tu... memang takde! Ciss.....si mamat tu telah menipu aku... Tapi ade satu yang mencurigakan aku.... si mamat tu tak cakap la pulak belah kiri jalan ke kanan jalan... aku cari belah kiri jalan sahaje!!! AKU LUPER yang dier tak cakap belah maner!

Balik dari kenduri tu... aku try tengok seberang jalan.... memang ade la..hahahaha. Adehh.... malu aku dengan diri sendiri.... Maka aku buat-buat tak tahu dengan tidak memandang ke arah penjual coconut shake tu dan terus ke bandar Melaka... Ala..bukan dier tau pun kan... tapi kenape aku rase malu..hahaha...


Lepas tu aku pusing-pusing la bandar..pegi singgah ke Mahkota Parade.. nak g jalan-jalan ke tempat peranginan tak dapat...sebab ujan memang tak berhenti.... ingat nak bergambar di tempat peranginan dengan isteri... terpaksela aku kene datang lagi nanti ke Melaka.. huhu.

P/S: Masih terase kesengalan diri sendiri pasal coconut shake tadi.. huhuhu

2 comments:

Cik Yana said...

Hahaha~ mesti tak de co-driver kan? :P

sarah abadan said...

kahkahkah malu gile dgn diri sendiri XD