Sunday, January 16, 2011

Jenis-jenis Kentut Dalam Bahasa Kelantan..:D


Haaa......tibe-tibe aku dapat ilham yang menarik semase aku sedang me......me........mane buleh bagitau...he he he. List ni aku buat sendiri...name-name kentut yang akan korang selalu dengar di Kelantan...hahaha. Kalau ade yang same tu...kebetulan la jawabnya. Sediakan kertas dan pen...salin..:D :D

1) Kentut Busuk
Kentut ni biasenyer lepas makan atau pun kentut yang tak berbunyi.... Lagi-lagi kalau lepas makan petai atau makan durian..pergh!! Jangan kentut ni dalam kereta yang tertutup!! Bahaya untuk kesihatan...Boleh bawak accident nih...



2) Kentut Heret
Ni kentut malu-malu.... tapi terkantoi!!! Hahahaha. Tengah-tengah cuba menyembunyikan kekentutan tu, tibe-tibe je ia berbunyi panjang.....*preeeeeeeeeeeeeeeeet*!!! Oo mak aii..malu dowh..:D :D Jangan kentut begini depan keluarga mertua!!! Warning Tahap kritikal nih!! :D


3) Kentut Kepal
Ni gurauan budak-budak kebiasaannya. Lepas di kentut dalam tangan, korang kepalkan dier dan halakan tangan itu ke muka kawan. Pergh!!! Pengsan kawan korang tu.... campor pulak kentut dalam kategori no. 1. :D :D

4) Kentut Derah
Kentut yang amat kuat..samapai lantai kayu tu terase gegaran dier.... Kentut ni biasenyer tak berbau...tapi bunyinya sudah cukup untuk menghalau nyamuk dari menggigit korang..:D


5) Kentut Bok
Ni dalam kategori kentut kuat gak...tapi bunyinya macam katak gomok...:D Jika dibuat berulang kali....pasti hujan akan turun dengan lebatnya...Hehehehe

6) Kentut banyok dah
Kentut yang dilepaskan secara banyak kali seperti machine gun..:D Put...put put put...bunyi kentuut....Hahahaha. [tergelak mase taip entry nih..:D]



7) Kentut Kepik
Kentut ni pun dalam kategori malu-malu...kentut yang terkepit..mungkin dengan lantai...atau anda yang mengepitnya! Hanya korang dan kentut itu yang tahu... :D

8) Po kentut (Bace Po Ketuk..tuk tu dibace menghidung..:D)
Ni bukan kategori kentut tetapi hinaan atau cacian yang akan korang kene kalau buat perkare yang tidak disukai...hehehe

Erm.....ade lagi..tapi aku dah lupa.... tapi kalau korang dengar je kentut-kentut....atau korang terkentut di mana-mana sahaja...cuba la ingat istilah-istilah ni...aku pasti...segala ketensionan dan kerungsingan hidup korang akan hilang dalam sekelip mata..:D Tersenyum secara tiba-tiba..hahahaha.

24 comments:

||aLeaSaRa|| said...

ha3..bro!ne ni buat kite gelak kuat samapi bberair mata he3.abah kite kan cukup suka nyakat anak cucu.Agak2 time dia nak kentut je,abah suruh salah sorang yang ada dekat ngan dia.Then dia buat pistol guna jari..bila anak tarik je...prooooootttt.Kite dah lama tak naik bus.Satu hari tu teringin ronda naik bas ke klia,tiba2 ada bau.yg pelik nye kite siap boleh cakap dlm hati "eh bau apa ni ye..macam pernah bau".punyalah bengong padahal tu bau kentuttttttt!

iniialahaku said...

hahaha...kentut heret.xleh blah..

xcyber said...

ak suka kentut kepit..
smart wooo!! haha

Pqa Mn :) said...

hahaha.. gulin2 gelak bce entry nih... hehe

Wan Sandx said...

dasat r bro.....hahaha

selipar biru said...

hahahahahaha

Princess Nur said...

ahahah..knur oghe kelate pun tk penah dengar term2 kentut tu..ketut kepal tu beso la dengar..hihi

alynn M said...

hahahaha funny one! :)

Misz Sephia said...

baru td baca blog Mazidul pasal ade PATI kene tahan sbb dia kentut busuk! Hehe..

nazrul ashraff said...

haha..sangat kelakar!!

suri solehah said...

salam..mace loklak skit tapi nak sukka jugok hehe..

Sharifah nor said...

ketut kepal memang popular kat rumah ni...heee..ado ko ketut pun mace-mace namo..tapi hok tok tehe tu..ketut hok senyak tapi bau busuk banga!!! tu tandonya salure najih tok clear!!!

sugar2 kapas strawberry said...

hahahaha..ngeng!

Pembawa_Wacana said...

@to all: Tenkiu2....:) Berjaye menghiburkan para pembaca belog ku....:)

Azmi said...

mace2 jenis kentut doh ado...;kah3

Ujang9897 said...

aku tak reti kentut

mizz nanas said...

hahahah...gelak guling2 bace entry ni pepagi isnin ni...hehehhe...sakit pipi gelak byk!

JR Shoppe said...

Di sekolah dulu kawan JR selalu kentut dalam botol. Botol itu disimpannya, bila cikgu masuk kelas baru dibuka kentut yang diperam berabad2 tu. Bila saja bom nuklir itu dilepaskan dari botol...alamak, cikgu pun lari keluar kelas...Selamat....

cacing said...

ahahahha.... kentot derah paling syok ooo.. hahahhaha..... cacing pinjam nak letak kat blog cacing ye... ;-)

overscurry said...

undian dibuka sekarang

http://www.overscurry.com/2011/01/undian-entry-terbaik-blogger-dibuka.html

AZRUL AZMI said...

boleh vote untuk post entry terbaik blog anak mama ni.....

AkuMuzikFilem said...

haha tau mana ni?

wan said...

haha..gelak guling2

ziEma Ghazi said...

hahaha lawak ---> bace sambil gelak ni....