Wednesday, January 5, 2011

Bagaimana Menumpaskan Peragut...xD

Citer ini khas untuk pompuan sebenarnyer.... sebab ia berkisar tentang beg tangan yang disandang di bahu...(kalo ade lelaki yang buat gini pun ok jugak..anda termasuk dalam golongan yang dituju..huhu) Kate la korang sedang berjalan-jalan sendirian..(Ye la..kalo dah berlari...peragut tak nak punyer... tah-tah die yang semput dulu..:p) Tiba-tiba.... ada peragut yang bermotosikal datang menghampiri tanpa memberi salam dan meragut beg korang! "Aiyak!!", Korang berkata..(contoh..contoh...he he) TETAPI.....JANGAN PANIK!!!

Lakukan sesuatu dengan segera!! Sebelum kehabisan stok..eh...salah topik..:p Ni la list yang korang boleh buat.. [Hanya untuk yang berkemampuan...hihihihii]

1) Kejar peragut tu sampai dia berhenti di mana-mana traffic light dengan harapan mase tu lampu merah... Rampas semula beg korang dengan garangnya..dengan lajunyer... Pastu tunjuk muke garang..Arrrr!!!!


2) Tanggalkan kasut serta-merta dan baling ke arah peragut sekuat hati..(kene kasut high heel 4 inci..pergh..berdarah blakang die beb..kompem!! Sekurang-kurangnya....Berbaloi-baloi!! Ape gunenyer tumit kasut yang tajam tu kalo tak ke situ...Hahaha

Kasut camni baru bes...errrr sanggup ke baling? Hehe

3) Kalo la situ kampong korang...kejar ikut jalan pintas... dan terkam ke arahnya..kompem die jatuh dari motor tu... habis calar motor...mesti die menyesal meragut korang... Diorang sayang motor lagi dari nyawa beb!!



4) Tahan taxi....kejar die sampai dapat...bile dah dapat...pukul die dengan bantuan driver taxi...pastu korang upah la driver tu dengan duit si peragut...tak de duit?? bagi ekzos moto die kat driver...biar die jual kat kedai besi!! Mahal kot besi sekarang...(tak caye tunggu tahun depan..mesti naik harge lagi...hehe)

Bagi motor teruuus.....muahahaha

5) Ni kejar jugak...(sume kejar..hahaha) sampai minyak moto die habis...(kemungkinan besar ni...minyak dah mahal dowh..) ataupun sehingga die berhenti di umah die... Mesti die terpegun tengok stamina korang mengalahkan pelari Kenya...xD

6) Kejar (lagi...hahaha) peragut sehingga sampai ke jalan mati... (jalan Ipoh..Jalan jalan, tak boleh!)


7) Minta tolong sampai kuar anak tekak!! (Teriak API!!!, atau PEROGOL!!! atau JUALAN MURAH!!! :D :D)

8) Sumpah motor tu jadi keldai... senang nak kejar...



9) Buat dono jer..( bapak tak best yang ni...)

10) Buat laporan balai polis..bagi no tepon dier yang ko amik tadi......eh..eh... nombor plet!! Maksud aku nombor plet!! (Bomba..Hospital Sakit jiwa..tidak layan kes korang...)

11) Jumpa Bomoh Gagak Hitam Comprak dalam cite Hantu Kak Limah...."Belawok! Belawok! Belawok!" :p



10) Last but not least..... solat hajat bagi Tuhan bukak pintu hati die supaya insaf..jangan meragut lagi....:)

Haaa...... itu ler gamaknyer...Segala nasihat-tak sihat bercampor pesanan ringkas SMS dari aku....ngeh ngeh.. jangan marah erk....hehehe. Dah kate.... blog santai-santai jer... tapi ada maksud tersiratnyer...:)

12 comments:

iwan_dextrous said...

hahahah..idea yg bernas..


Dextrous cyber life

mira shahidan said...

dah ada pengalaman dh:)

Wahida Nasution Thakhrim said...

tak sanggur per nak baling heels.. sayang oo.. ha3

syuwai said...

haha..

lawak eh..panik la para peragut if baca entri ni.. L0L~

AMMAR YASIR said...

Hahahaha.... kalau guna cara ni kompem peragut tu x ragut lagi lepas ni..kompem

mush said...

huhu...perlukan stamina yang kuat utk apply teknik mcm ni....

MUSH

cik zaza said...

hahaha..mmg best kalo mampu buat semua ni.tp kalau sblm dkt dah diacunye pisau or parang camne pulak?huhu

Cik Bucken said...

jumpe bomoh hantu kak limah paling best idea!haha~XD

Mama Kembar 3 said...

wah ni cara kamikaze punya nih nak handle peragut.. tp bab jerit jualan murah yang tak tahan tuh... kalau mama ada kat situ konpem mama laa yg 1st serbu, dgr jualan murah punya pasal hahahah!

Pembawa_Wacana said...

Cik zaza: Haaa....pasal pisau nanti ade entry laen..:D

Tenkiu u all! SAyang kamu semua...:')

Siti Fatimah Fuzz said...

hahahha.....best2.....

tpinky said...

best sgt hihihi