Saturday, January 29, 2011

Segmen Hujung Minggu Bersama BEN ASHAARI


Segmen Bro Ben datang lagi! Aku pada mulanya nak bagi dekat blogger baru jer...tetapi tengah bersarapan ade pulak idea nih.... So....terpaksala tulis jugak entri ni..he he he

Sape nak join... klik SINI

Bro Ben nak aku buatkan sebuah cerita berdasarkan gambar tu .. Gambar / dialog / angan - angan atau apa saja yang boleh korang buat dari gambar tu.. Agak-agak aper citer yang akan aku kuarkan ni... sesiape pembace blog aku dari A sampai Z mesti dah tak sabar..sebab depa tau jenis citer yang akan aku lontarkan..hehehe.

Aku nak citer pasal asal-usul header tu... kenape Bro Ben termenung panjang dengan laptopnya... Citer ni bermula di satu pagi yang hening..Bro Ben jogging ditemani oleh aku pusing-pusing Putrajaya...kirenyer on the way ke gym.. aku dengan mp3 aku..Bro Ben dengan mp4 dier..[bagi la lebih sikit..haha]. Sampai je kat gym... sampai jer.... Bro Ben macam penat semacam... aku rilek jer... Aku nak tanyer...takut nanti Bro Ben kate menyindir kan... Aku biarkan je la... Pastu kitorang pun masuk la gym....

Macam biase la.. Bro Ben tak main berat ringan-ringan ni... amik yang 20kg ke atas terus... aku tolong letak pemberat jer kat Bro Ben.. Aku masih lagi dengan mp3 di telinga nih..Volume tak payah cakap la.. full! Duk layan lagu Maher Zain...ala...tajuk dier ,"Like A G6.." Rasenyer Maher Zain kot yang nyanyi....rancak jugak la lagu tu.

Lame Bro Ben duk angkat-angkat...Pastu aku nampak Bro Ben macam muke tak puas hati... Dier tengok kat aku macam mengarahkan sesuatu.. Die tunjuk-tunjuk kat pemberat.... Aku pun fikir Bro Ben nak suruh aku tambah pemberat kot... Aku tambah la pemberat.... Pastu Bro Ben macam lagi tak puas hati sambil mengeluh... Aik...tak cukup berat lagi ker... Aku tambah la lagi.... Pastu Bro Ben dah stop dah work out... Ni memang betul-betul tak puas hati ni.... aku pun tambah lagi berat dengan aku aku sekali jadi pemberat!

Bro Ben pun pengsan! Alamak... sampai pengsan sebab tak puas hati kat aku..aku dah cube sedaya upaya nak tolong Bro Ben... aku pun tolong la angkat letak kat tepi... Bukan main berat lagi dah... cukup la aku punyer exercise untuk hari tu.. sakit pinggang aku.. Dalam sejam Bro Ben sedar... Sekali dier cakap...

"*tuuuuuuuut* kau! Dah la aku dukung ko dari umah sampai gym.... Ko boleh plak tambah penderitaan aku di Gym! Aku dah cakap aku penat..ko tak dengar! Yang ko tambah pemberat lagi banyak apehal! Aku suruh ko buang pemberat! Aku dah pancit! *tuuuuuuut*!!!....*ttuuuuuuuuut*!!!....."

[segala sumpah seranah di sensored demi kebaikan bersama..:)]

Ape lagi.....aku lari la...badan sase macam Bro Ben dah mengamuk! Mane tak takut bai..hahaha. Lepas dah lari dalam jarak 100 ela tu... aku datang mengintai balik kat gym.. Aku tengok Bro Ben tengah buat entry geram pasal kesengalan aku.....Maka tu la gambarnya! Korang tengok la muke Bro Ben tu....tengah penat giler tu bai.... Terduduk kat lantai tu sebab baru lepas baring pengsan tadi.... Aku snap la gambar ni...pastu hantar kat Bro Ben mintak maaf.... Bro Ben tak reply..... Oo mak aii.... marah betul tu...:D

4 comments:

F.A.R said...

hahahaha..
kesian bro tu..
nasib die penat n x larat..
kalau x mesti dh kene hempuk..

Farhanah Mokthar said...

haha.
lawak ow..
emm,nk tumpang tanya.
kenapa blog saya takde button utk comment?
dah edit kt setting and design pon masih tak keluar. tolong ea.
tq.

aDisH.sHidA said...

hahhahaa....sapa yang bersalah...pw la dgr lagi mp3..kalau mp4 tatau la cmne kan :P

Mr. TN_SkY said...

wakakak..style2..kompom bro ben baca smbil berdekah2..itu la bro..g gym kai mp4 =_=..ahaha

JELAS SAHABAT BUKAN SEBARANG SAHABAT, SAYANG SEMUA

Ping your blog