Monday, January 3, 2011

Bomoh Citer Mak Limah.... =)


Haaa.... sebelum tido sempat lagi buat satu entry...ngeh ngeh.. Kali ni pasal Adegan Hantu Mak Limah.... Citer tu memang bes....masyuuuk~~ Memang gelak tak kering gusi,gigi, dan lidah la kan... Gelak je memanjang... sape yang tak cukup stamina tu...memang semput la mase kuar wayang.... mate plak berair je..(bukan nangis..tapi tgh tahan gelak lagi...hehehe)


Ade satu adegan bomoh tu....bomoh siam.... sape yang tengok mesti ingat kan? Yang Si Farouk tu..(rasenye la....tak ingat name betul die..) tengah panggil hantu tu... yang tetibe datang macam-macam hantu tu... haa.... Die ade sebut.."Belawok....Belawok..Belawok...Belawok..." Tau tak maksud die ape sebenarnyer? Jeng Jeng Jeng..... sape orang pantai timur...memang gelak sampai tepuk2 kusi depan la jawab die..(termasuk aku...tapi sempat cover...isteri kat sebelah mase tu..hahaha)

Maksud die "Bohong...Bohong..Bohong..." Haaaa...tu la maksud dier... tu care Si Mamat Khalid (respek kat die..muvi die besh2) nak sampaikan mesej tentang kebanyakan bomoh sekarang... hihi... ok lah..... Tu je kot.... Selamat tidoq..Kepada yang baru nak mulakan alam persekolahan....selamat bersekolah..... Kepada yang nak start semester baru..selamat belajar... Belajar sungguh-sungguh....sampai ke cucur atap...atap aper...haaa itu yang kite nak tau..( hehe..care dialog cite Los n Faun)

Okeh....Aku pun dah nak tido.... Berjumpe lagi di hari esok dalaaaaam.... Wacanaku..:)

(Gambar?? Haaa.....Cube Teke... Klu dier....ade G..O..O...L...dan E...haaaa)

9 comments:

Mr. Swift said...

Hello! Singgah sini dan polo anda!
Btw lawa blog and happy new year!

Psst : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

kakcik said...

Kakcik tengok cerita ini dengan anak2 - memang tebahak2 diaorang ketawa! :)

Ujang9897 said...

penipu..penipu..penipu..hehe

skooz-san said...

aku da tgk cite nehh~ hahaha !!

YanaMIB said...

oo tu ek maksud belawok..haha br tau! =P

Aku Ibu Muda said...

ado anok kecik ni payoh la nok masuk panggung...huhuuu

Terkini: Boleh ke Solat macam ni? Mazhab mana ye?

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

belom tgk movie nii:) best tak?

Pembawa_Wacana said...

Fifiey: Best banget! Filem wajib nonton...:)

Nur Ardilla Najwa said...

la.... belawok tu maksudnya bohong ker?... hahaha... tapi gambo kucing yg last tu sgt la comell..