Tuesday, January 18, 2011

SEGMEN BRO BEN: AKU INI LELAKI .. LELAKI INI ?


  1. Letak header blog BEN ASHAARI
  2. Tajuk AKU INI LELAKI .. LELAKI INI ? dan linkkan ke entri ini ..
  3. Pendapat anda mengenai wanita masa kini .. Citarasa anda ? Wanita pilihan anda .... Wanita yang berjaya , yang patut dicontohi oleh wanita sekarang pada pendapat anda .. Semua ini tidak kurang dari 100 patah perkataan ..
  4. Nasihat untuk anak anak gadis zaman sekarang ..
  5. Sila tinggalkan url entri anda di ruangan komen.
Oleh kerana aku ni lelaki...maka aku join la segmen ni....campoq dengan aku ketandusan idea hari ni..(simpan untuk hujung minggu ni..sebab aku g Gunung Ledang..:D) Bro Ben nak aku bagi pendapat ek... Pendapat aku ialah... wanita sekarang still macam dulu...cuma ada la sikit-sikit perbezaan disebabkan faktor-faktor globalisasi. Maksud aku dari segi pemakaiannya...dari segi pemikirannya...ada sedikit perbezaan...tapi kalau masih berpandukan ajaran agama Islam..aku rase tak perlu la komen panjang-panjang..:D

Citarasa ek.... citarasa aku nak kat pempuan yang cantik mcm isteri aku... suare macam isteri aku...sume lah..:D ;D

Wanita pilihan aku ialah isteri aku...(haha....sume nak bagi kat isteri kan..:D)

Wanita berjaye ek....bagi aku wanita yang berjaye ialah wanita yang hidupnya diberkati dan sabar menghadapi dugaan hidup..[tak boros berbelanje, jage aurat dan lain-lain]...tak perlu kaye..tak perlu cantik.... cukup sekadar menjadi solehah dan menjadi ibu yang berjaye..:D

Nasihat aku untuk gadis-gadis.....jangan tertipu dengan propaganda tv HD anda...:D Sebenarnya korang dah cantik secare natural....tak payah touch up lebih-lebih... pakai la pakaian yang menutup aurat..[baru la si lelaki tak pandang korang....sebab memang fitrah lelaki...he he] dan jugak jagelah maruah keluarga... Kerana korang la bakal ibu-ibu generasi mase depan... Apa korang buat dari sekarang akan ada effect untuk anak yang dikandung nanti..tak semesti semase mengandung...sekarang pun ade! [tak caye..tanye la pakar dalam bab ni..:D ]

Tu je la kot coretan isi hati lelaki yang bername Pembawa Wacana... aku cume membawa wacana jer... wacana ilahi...:D [pergh!! ayat cair beb! hahaha]

9 comments:

Ujang9897 said...

owh dh kawin ker...igt single..hahaha

mOoN said...

pas ni nak buang tv jauh2...hehehe...

ni entry...tahniah utk isteri sebab dapat awak sbg suami...^^

gaung said...

bertuah si isteri..

Pembawa_Wacana said...

@ujang9897: Lisa Surihani tetap pun aku punyer gak..hahaha

@moon: mekasih...^^

@gaung: aku yg bertuah dapat isteri..hehe

neni izazi said...

bertuahnya dapat suami mcm u....nak no tepon boleh???

Qaseh dalia adelia said...

wahhh bertuah isteri dia hehe..igt pesanan tu :)

Abhamz said...

salam, wah, hebat....

Huszaini said...

waaa.. stat nama lisa kat komen jer.. hehehe...

Pembawa_Wacana said...

@neni: boleh jer..he he

@Qaseh dalia adelia: Memang bertuah..hahaha

@Abhamz: Tak lah ..biase jer..:)

@Huszaini: Hehehe