Thursday, February 17, 2011

Tahniah Arsenal!!

Selamat pagi bloggers! Hari ini aku terlambat buat entri...sebab semalam tidur lambat. Kenape ye..... sebab aku tengok perlawanan bola antara Arsenal vs Barcelona. Game semalam memang menarik.... Ibarat kek lapis Sarawak yang disaluti coklat yang tebal..hahaha. Boleh tak perumpamaan camtu...:D


Dua-dua team memang terkenal dengan permainan short pass nya.. Dan Barcelona memang tak asing lagi.... memang terbaik dan memang pasukan terbaik di dunia buat masa sekarang. Passingnya nampak seolah-olah main bola ni senang giler.... macam pinball dalam game je.... passing tepat je kat kaki...melekat pulak tu! Arsenal pulak bawak style yang sama..... short passing style.... Tapi kematangan je membezakan kedua-dua team.

Tapi pagi tadi nampaknya Arsenal membuktikan kematangan pasukannya sudah berbeza berbanding tahun lepas. Mereka tak diperkotak-katikkan seperti dulu dah. Semalam depa bagi fighto yang mencabar keimanan pemain Barca! Hehehe


Yang paling aku kagum ialah...pemain tengah yang paling muda kat atas padang, Jack Wilshere. Umurnya baru masuk 19thn. Tapi permainannya setanding si Xavi atau si Fabregas....memang superb!! memang terbaek la! Lariannya dan passingnya memang buat aku teruja....tak nampak macam pemain berumur 19thn... memang sangat matang permainannya.. Memang patut dia dapat man of the match award game pagi tadi..


Kesudahannya...Arsenal menang 2-1. Walaupun aku memang minat kedua-dua team...tapi aku lebih sokong Arsenal! Hehehe.... aku memang suka short passing style punye team. Sebab game nampak cantik dan menarik... nak dapat gol memang kena kreatif kalau main game macam ni. Dan semalam memang terbukti sangat menarik.....kedua-dua team menunjukkan permainan yang sangat menarik... Dengan larian memukau dari Messi nyer.... dengan passing ala tiki-taka dari Barcelona nyer.... dengan passing 1-2 dari Arsenal nya... memang buat aku tak mengantuk semalam...

Walaupun menang, tapi Arsenal kene bermain di Nou Camp pulak 3 minggu dari sekarang.. Dekat sana tak jamin sangat la kan... sebab tahun yang lepas Arsenal kalah kat sana 1-4... masa tu pemain Arsenal dah macam anak ayam duk kejar makanan jer... memang kesian... tapi kali ni aku mengharapkan yang lebih baik... pagi tadi sudah terbukti...hahahaha.

2 comments:

Ujang9897 said...

mmg game semalam best gila..!!!!!!!!!!!

efa said...

cian efa smlm tak dpt tgk game tu uhuk apa2 pon tahniah pada diorg yg menang

Ping your blog