Thursday, February 24, 2011

TUAN DIREKTOR ! PILIH KASIH EH !!

Watak-watak di bawah bukan menggunakan nama sebenar... Kalau nak tau sape... klik la dekat watak tersebut.. Ini lakonan sahaja...bukan betul....ibarat kata...ini tipu-tip saja...:)

Cite ni di warong kedai kopi Wacanaku.... Pak Samad sedang goreng pisang untuk hidangan pelanggannya... TIBA-TIBA.....datang seorang lelaki dan perempuan... dengan memakai pakaian sungguh encem dan segak... si pempuan pula sangat sopan dan trendy.... tutup aurat gitu.... name mereka... Sudin dan Saudah, hero dan heroin citer ni...

Kelihatan jauh di belakang ayah dan mak mereka... Said dan Siti..  Kedatangan hero dan heroin kita di warong ni sebab ada kes kecurian di warong Wacanaku... Kes kecurian dan juger penculikan..... Disyaki 5 orang yang membuat kerja ni.... Name mereka ialah Ben, Ujang, PW, Iqbal, dan Naz... Kepale depa ni adalah Ben... Mereka telah menculik anak patung Saudah dan mencuri botol kicap warong Wacanaku....

Sudin: Lepaskan patung Doraemon itu!! Kesian Saudah nangis-nangis....

Ben: Aaaahh!! Aku nak buat bantal peluk...rakan-rakanku pun nak buat bantal peluk gak.. Terutama sekali PW dan Ujang...

Saudah: Kalau korang tak nak bagi...saya terpakse menyerang dulu... [Tangan gerak-gerak macam Usop dalam Hantu Kak Limah]

PW: Silekan ler... Kitorang dah redi nih..

Maka berlakula pergelutan... pergelutan yang dimaksudkan ialah..siapa dapat buat vlog terhebat... Pak Samad pun join gak.. he he. Selepas lama bergelut.. maka pemenang diumumkan....

Pemenangnya ialah..... Sudin!!! [Hero...bagi la menang]. Maka terpakse la Ben dan konco-konconya menyerahkan kembali patung Doraemon tu... dan botol kicap [botol sahaja] yang telah digunakan sepenuhnya untuk cicah buah mangga yang dipetik di sekitar Putrajaya...

Maka pulangla Sudin dan Saudah tadi dengan gembira... Pak Said dan Makcik Siti pun turut sama balik... depa risau benda lain sebenarnya...sebab Sudin dan Saudah tak kawin lagi..

Ben, Ujang, PW, Iqbal dan Naz duduk kecewa.. dan kekenyangan...kerana kalah dalam pergelutan...dan dapat habiskan sebotol kicap tadi dengan sekilo buah mangga..... Akhirnya mereka berebut ke tandas...sebab mengalami cirit-birit... Berlaku lagi pergelutan di depan pintu tandas awam depan warong Wacanaku...

Sekian~~ :D

24 comments:

Sunah Mohammad said...

hahaha! jadi pelakon pembantu pun boleh lah....:p

Pembawa_Wacana said...

Jap..nak tambah link kat name Usop dan kicap..he he

shah-kayrul said...

hebat betul...memang kelakar la

faraa halim said...

hehe lawak cite nye

hanisa sabrina said...

hahaha.seronokkk!!!.

sayang je tak dpt jd pelakon . td bukak blog abg ben dah pukul 12.30.

fyna said...

semppppoooooo...
besh!!!

Mamaleesya said...

kool beb!

bun said...

bestnye
em,tak dapat jadi pelakon sebab baru bukak blog

law taw abang ben nak buat,nak join gak :(

nway,nice
best3, 5stars

aima in luv said...

wah,,, kreatifnya... hehe
klaka pon ada..

Hanim Mahali said...

suspen je...ingat bergelut apa la tadi...rupanya buat vlog.hehehe...pergelutan yang tak habis sampai ke depan pintu tandas...

BRO_MONDAY said...

bro wacana : adehhh~ lawak!!! koh koh koh

-ai ada wat entry sebut nama yu, diizikan tau...('',)

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "TABUNG HIKMAT !!!"
2.New Entry "KELAJUAN sebenar !!!"
3.New Entry "Mak Dara 1st Giveaway (GA)"

iManAzRaf said...

hahahahaha....

MamaEma said...

hebat!!!!

padlie said...

makan mangga ngan kicap.. best ke? nak try la...

New entry: Kerja oh Kerja
New entry: TUAN DIREKTOR ! PILIH KASIH EH !!

Faizal Fredley said...

eh aku ker watak utama?? hahah..x sangka..aku igt sapa tadi...haha..sory kalau aku tau aku watak utama aku masukkn nama ko dlm post aku....

azie5ouh!8 said...

lmao...nice 1...

Siti Noraisyah said...

ishhhh... kecur air liur tang mangga cicah kicap tu.. ^^

iqbalhakimi said...

haha..dah jadi geng jahat rupanya aku ni...pulangkan kicapku..!!

Zue Cancer said...

http://onlymezue.blogspot.com/2011/02/tuan-director-pilih-kaseh-eh.html

tahniah andalah pelakon yg sy cari hehhe

Penjejak Mimpi said...

perghh!! hebat la PW ni.. kreatif siot... :)

Jenguk jap: shopping buku-buku

arep_lockermonth said...

hohoho..


arepnakbebel: is it wrong if i??
arepnakbebel: AF9 KAMI TAKLUKI!

d_tieah said...

Hahahaha,,,
Baca sini pulak jom..

Entry Terbaru: Tuan Direktor! Pilih Kasih Eh!!

Jangan marah..

Miss Ran said...

sengal..kelako

Lala Latif said...

hahahaha...
best ok...!!!
gud luck...:-)