Thursday, February 3, 2011

5 Perbuatan yang Tidak Sepatut Dibuat Di Khalayak Ramai

Ada perkara yang patut kita buat tapi kita malas nak buat... dan ada perkara yang tidak patut kita buat tetapi kita rajin nak buat... ni la masalah sesetengah golongan kita nih... Ni aku listkan perkara yang tak sepatutnya dibuat semase korang berade di tempat awam...maksudnya tempat yang ramai orang dan jugak berbagai lapisan umur......

1) Berkentut
Yang ni memang kene berhati-hati...boleh berkentut...tapi dengan banyak syarat!! jangan berbau...jangan berbunyi...jangan terkeluar benda lain!!!


2) Bergaduh
Tak payah la nak meniru samseng Kampung Dusun dalam citer P.Ramlee tu... tak perlu gaduh-gaduh.... kite kan rakyat Malaysia...sukakan keamanan...negara pun dah awal-awal masuk dalam negara berkecuali kan...:)


3) Korek Hidung
Wohoho.....nak korek....tutup-tutup sikit...cover la... kene macam serobong kapal... siap masuk tiga jari....tak ke hilang selera makan orang lain...hehehe


4) Beromen
Ni memang aku larang! beromen ni termasuk bercium-ciuman atau berpeluk-pelukan!! Jage la batas ubi korang masing-masing....bile dah pecah batas tu...tak ke rosak ubi korang!


5) Merokok
Nak merokok...cari port yang takde orang... jangan pegi merokok tempat ramai orang... dapat berlipat kali ganda musibah kat diri korang.... kene sumpah dengan orang sebelah...kene kutuk...kene asap yang bertoksik lagi...korang hisap asap tu lagi.... macam-macam la!!


Kalau ade lagi....korang boleh tambah... sambung list aku di entry korang...:D Ni segmen la kirenyer.. segmen list perbuatan yang tak sepatut dubuat di khalayak ramai..hehe

5 comments:

Ujang9897 said...

alamak..semua nie aku suke buat..cume tak merokok jer..hahahahah...

cik tipikal said...

part beromen tu macam tak boleh halang dah. bebudak zaman sekarang bajet KL tu new york je.

Pembawa_Wacana said...

@Ujang: hahahaha...sebab tu aku buat entry ni..hahaa

@cik tipikal: itu ler pasal...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

sgt betul. semua yang dinyatakan di atas agak tidak sopan dan memang terlarang untuk dilakukan di khalayak ramai:)

E.d.Y said...

haha...ada ke yg kentut dikhalayak ramai?kalau berbunyi, serious malu