Thursday, August 4, 2011

Baby Aku dah bergerak-gerak!!

Hari nie aku sehari suntuk berada di Poliklinik Sri Kembangan.... Regular check baby aku... Kirenye hari nie baru pegi daftar kad merah.... Aku pegi kirenyer dah awal dah....tapi tetap kene menunggu lama jugak... Sampai tersengguk-sengguk aku dibuatnya.....

Wife aku excited campor nervous.... Aku rilek jer..he he he.... Dalam duk menunggu tu... aku ingat nak baca buku Kaum-kaum Yang Pupus Apabila Datang Azab Allah karangan Harun yahya... tapi terlupa la pulak.... Terpaksa la aku cuba tidur...he he he...

Bila dah dipanggil.... Maka hilang sikit mengantuk aku.... Banyak pulak check point dier... Ukur tinggi dan berat...ambik darah... test tekanan....sumer la....Memang cukup lengkap.... Layanan pun ok.... Takde la buat endah tak endah... Cuma kene tahan lama menunggu je la.... Sampai yang last.... part paling best... scan...

Baby aku aktif giler!! Seronok weh tengok... Sampai doktor dan nurse pun excited... Depa kata jarang baby umur tiga bulan aktif gini.... asyik bergerak jer... Wife aku risau jugak....Tapi doktor cakap ni memang baby yang sihat.... Woohoo!! Tapi part tak best nyer...

Aku tak sempat tengok masa scan!! Grrr.......... Aku masa tu duk tunggu kat luar bilik jer.... Ingatkan rawatan biasa-biasa jer... Aku tau baby aku aktif tu pun sebab wife aku citer balik dengan mata penuh kegembiraan dan keterujaan... Argh!!! Nak tengok jugak!! Demmmm.... Ops...kurus puasa...

P/S: Happy mood ^_^

14 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum PW

Alhamdulillah

SELAMAT BERPUASA

Wassalam

Ujang9897 said...

baby tu puasa, itu pasal aktif..=)


meh aku tlg scan nak..scanner ada kt bilik aku ni..=)

TeAqArH said...

alhamdulillah..seronoknye..x sbr nak ade ank sendiri(pergh..pdhal muda lg..hahaha)

Lulu Caldina said...

scan balik lah :)

Alya Esprézzo said...

ekekekeke..wahh aktip mcm bro ke? hahahaha tahniah :D

mas saari said...

alhamdulillah...moga baby dan maknya sentiasa sihat!

aizamia3 said...

takpe.. nanti bila baby dah besar sikit, scan lagi teruja tengok.. Subhanallah indah sungguh ciptaanNYA..

MamaEma said...

bila tujuh bulan lagi best

Rai said...

teringat balik muka suami masa 1st time tengok gamba scan anak kami.. hehe..teruja abis..sambil muka pelik sbb tak paham lagi..hahaha..

9bulan yg mengujakan..jaga wife bebaik..

jom join bloglist

Rozita said...

tahniah... teringat masa kami scan anak pertama.. senyum sampai nak tidur..hehe...

mynameismy said...

amboi sukenye dieee... leh lah berbesan dgn ujang nnti hahaha

Aku Ibu Muda said...

nanti bila kandungan dah cecah 28-32 minggu, bawak isteri gi scan 3D pulak...nanti boleh print dah simpan dlm CD gambar muka baby dlm womb :)

*kalau nak tau tempat scan 3D yg murah, roger2 sy okeh.

Rtp Farra Arisha said...

mudah2an babynya slalu sihat ya :))
tahniah!!!

eila said...

seronoknya....!!!!

Ping your blog