Friday, August 19, 2011

Bagaimana Nak Up kan Traffic Blog

Sesape yang dah jenuh nak menaikkan traffic blog nyer.....Boleh la cuba tips-tips nie....jadi ke tak tu atas korang boleh cuba dulu..... Kalau jadi..... Boleh la bagi ucapan terima kasih kat aku nie.... He he....

Sape yang tak nak trafficmencanak macam nie kan
Cara yang paling senang ialah.... korang kene selalu duduk depan PC.... Tak payah buat pape-pape...duduk jer.... Sambil klik-klik refresh dekat dashboard tu.... Bila dah rasa ada idea nak menulis tu....barula tulis entri kat blog.... kalau takde jugak selepas lama mengadap PC.... Bukak la Youtube ker...aper ker....cari idea...

Cara yang berkesan pabila merantau atau korang tengah outstation..... Pegi ler duduk berdekatan dengan traffic light..... Nanti naik la traffic tu... Sila bawak payung yer...sekarang nie musim tak menentu.....panas giler dan hujan tetibe.... Nanti tak pasal-pasal demam...

Cara yang paling berkesan ialah korang cuba apply jadi polis traffic... Cuba clearkan jalan-jalan yang tengah jem tu dan korang juger boleh bermain dengan wisel..... Kalau rasa tak cukup wisel tu....guna vuvuzela pun takper..... 

Jika kesemua cara tu tak berkesan jugak.... Korang boleh la mencuba cara yang agak pasif.... iaitu terbaring terlentang sambil meletakkan lengan di dahi... Haaa....fikir la idea-idea menarik yang boleh diisi dalam blog... Contohnya entri nie.... entri merapu yang sempat terfikir masa aku tengah layan One Piece....he he he.... Sekadar bergurau sambil bersantai......

P/S: Dapatkan traffic dari usaha, bukan menipu ok.... :)

18 comments:

saya cello191 said...

jadi polis traffic..=.="

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

kejap lagi nak duduk bawah trafic light la hehe

ROROI said...

One piece!! hehe. Ni lah blogger...Tgh berak pun leh dapat idea2 ngarot~:D

azrijohan said...

LOL

http://azrijohan.blogspot.com/2011/08/best-ke-windows-8.html

Chempaka Sari said...

huhu okay nanti saya apply jadi polis trafik.. hmm..

ErnieFaizal Siti said...

hahaha..

sha my heart said...

haha~ tips yg baik ni.. wakaka~

Coolman said...

wah bagus giler tips nie!!

miss inna said...

haha! mcm mana nak apply kerja sbg polis trafik utk blog pula ya?

bukankosong said...

ha..ha..

lawak

farahin nasir said...

ceitttt.. tertipu sy... oh man... aiyarkk... hahahahhaa..

:)

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?8063984d10017653411213218d3ed938

Abang Long said...

wakaka...entry mengarut terbaek di bulan pose ni..at least, boleh membuat orang tersenyum semasa membacanya..huhu

Syahir Ramli said...

kena try...haha

ct N honey said...

entry buat orang senyum kelat pagi2 ni

aizamia3 said...

hahaha..
jadi polis traffic boleh bantu mengurangkan sesaknya jalan..

Tholeha Mustapa said...

hahaha kalau blogger itu sendiri bekerja sbg polis traffic cnfirm trafic blog menjulang-julang tingginya! :D

iyan shazlind said...

hmm nak jadi polis traffic la kalau camni...hehehehe

Muaz Faris said...

dah power boleh la buat camtu kan..?

kalo saya, harapan la ade orang nak baca,.