Saturday, August 13, 2011

[ISU BLOGGER] Berblog dan Berfacebook Biar Berpada-pada...

Sanggup mengadap blog/facebook berbelas-belas jam...tapi tak sanggup nak mengadap Quran walaupun untuk beberapa minit....

Sanggup tak rehat demi blog/facebook tetapi perlukan rehat yang panjang bila banyak keje...

Sanggup bangun awal sebab nak update blog/facebook..tetapi susah giler nak bangun awal nak solat subuh....

Sanggup berlapar demi blog/facebook tapi tak sanggup berlapar untuk ibadah puasa....

Sanggup keluarkan duit untuk beli hosting...tempah template, upah header blog...tetapi susah giler nak keluarkan duit untuk bayar zakat.....

Sanggup berbalah dan berusaha nak naikkan nama blog tapi tak sanggup berjuang walau sedikit demi menegakkan keadilan agama islam

Sanggup memijak blogger lain demi naikkan traffic tetapi tak sanggup memijak tangga-tangga masjid untuk menunaikan terawih atau bersolat di masjid....

Sanggup berani mati demi perjuangkan blog tapi tak sanggup mati demi menentang musuh Islam...

Sanggup baca entri ni sampai habis tetapi sanggup kah korang berubah demi agama yang dicintai...

P/S: Semoga memberi manfaat...:)

14 comments:

FarhanahAdzlan said...

kadang2 trasa gak dngan certain knyataan ni..insyaallah try untuk brubah ckit2..=)

nur said...

TERBAIKK!!!



ALL IN ONE

JOM TENGOK GAMBAR BEST!!
JOM KE: ALL IN ONE

SANGGUP JAK ORANG KE BLOG TAPI SANGGUP TAK AJAK KE MASJID?

Saiazuan said...

ouch!!! rmi brdarah tlinga ni..hehe

Cik RoSs said...

Harus seimbang amalan dunia dan akhirat....Barulah berkat hidup!

eiela said...

setuju dengan cik ros, kena pandai seimbangkan. kena pandai merancang.

ohh ayu! said...

ni baru betul ustaz pilihan nie.. =) jgn marah.. larikkkk!!

Dzarief Zuhdi said...

stuju.. klu bulan2 posa camnie pun x brubah , bila lagi kan.. :D

FaKArePa!n said...

adusss... bagai tertusuk sembilu bisa..

Alip Apai said...

haha..baik punya!!

Ana Farhana said...

nice one.. keep it up ! :)

♥ aeryn ♥ said...

:D tersangat setuju dengan entry nih..

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaaa , NUR ...

Muaz Faris said...

biar yang membaca terasa..tapi saya terasa tak..

cuba koreksi diri balik..hehe

شافروني صفر said...

Pernah terfikir pada suatu masa dulu di saat aku gila permainan maya FB City Ville - membuang masa. Skang dah kurang main benda2 gini ...tapi betul juga dunia maya ni FB terutamanya memang 'mengkhayalkan' ...

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785