Wednesday, August 3, 2011

Lawak Menu Berbuka Puasa

Laksa Penang sungguh sedap dimakan untuk berbuka puasa.... Tetapi Laksamana sememangnya tidak boleh dimakan.... Sama jugak dengan Laksa basi dan Langkasuka....

Kuih Tat sememangnya antara kuih yang digemari masyarakat Malaysia..... Tapi jangan dimakan lapan bijik kuih tat.... Sebab nya..cuba dibilang....satu tat, dua tat....tiga tat... jika dah lapan? Kurus puasa....he he

Makan buah kurma semasa berbuka puasa adalah sunat..... Tapi ramai yang start dengan kurma ayam atau kurma daging berserta dengan sesuap nasik......Nyum Nyum....

Ayam masak merah sangat sesuai dimakan bersama sayur ulam... Ayam tak masak yang masih merah tak sesuai dimakan begitu sahaja....Perlu dimasak balik sampai betul-betul masak....

Kuih Sang Gupa sememangnya sangat popular di Kelantan.... Sedap dimakan sebagai pembasuh mulut.... Tapi sememangnya takde kene mengena dengan Son Goku atau Sang kancil....

Akok sedap dimakan sebagai pemula menu berbuka puasa... Bukannya aurat akak-akak seksi di jalanan kota-kota raya sebagai pembatal puasa....

Nasi Ambeng sangat unik dan ada di bazar ramadhan.... Sememangnya tak sama seperti lagu Di Ambang wati atau Ambang sari......

9 comments:

Pn. Sheila said...

hehe... selamat berpuasa dan berpuka k...

syida syidah said...

hahaha .. selamat bebuka !

Isteri Encek Bard said...

HIHIIHIKLAKO

msredcheesecake said...

nak gelak pon tak larat....gelak pas buka nanti...

selamat berpuasa...

aizamia3 said...

selamat berbuka..

psstt: tak sabar nak balik ni nak tengok keadaan roti aiskrim ku itu..

Ujang9897 said...

erk....

RATU QASEH SAIFUDIN said...

hahahahahadooii!!!...penat gelak daa neh!..=P

meen said...

ok at 1st lambat loading,, ssh nk phm lawak tuh. tp then gelak bagai, xde tenaga dah. nak nasikkkk ! hehe selamat buka pose :)

ishiko said...

=.='

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785