Wednesday, August 17, 2011

Tetek dan Puasa

Sebelum aku nak mengarut tu.... Aku nak mengucapkan selamat menyambut Nuzul Quran.... Yeah! Aku dapat cuti....hehehe... Mood nak berehat jerk.. Tapi hari ni la pulak banyak keje lain nak dibuat.... siang urusan lain...malam urusan lain... Haih... Sebab tu keluar tajuk Tetek dan Puasa nie.... Ada persamaan ker? 

Takde pon.... cuma yang aku peliknyer..... walaupun blog aku ni sejak akhir-akhir nie banyak pasal soal agama dan nasihat untuk semua pembaca.... Keyword utama yang masuk blog aku tetap jugak keyword nie... "TETEK"... Even dalam bulan puasa macam nie pon ramai jugak yang cari pasal TETEK.... Puasa ke tak korang nie?

Aku mengharapkan orang mencari dalam google lebih kepada ilmiah la sikit dalam bulan puasa nie kan.... Ye la... puasa bukan setakat menjaga makan dan minum...tapi menjaga pendengaran, penglihatan, percakapan dan kebersihan hati..... Barula sempurna puasa tu..... Tapi kalau macam nie la jadinyer.... hmmm...

Cuba la carik pasal Persoalan Lazim dalam Puasa ker ( LINK )... Isu murtad ker... ( LINK )... Dapatla jugak pahala..... Tak pun join segmen berjumpa Rasul nie ( LINK ).... even dah tutup tarikh penyertaannya... Aku rasa tak salah kalau ade lagi yang nak masuk.... he he he.. Pasal entri pilihan tu....malam nie aku buat... kejap lagi dah nak kuar dah....

P/S: Ramai yang sembang kencang...tapi hati tetap ke arah kegelapan... Kenapa aku cakap gitu ek? :)

14 comments:

udin said...

adoiii.. haru sungguh sapa yg p cari tuu.. hurmmm..

p/s: selamat bercuti bro.. ;)

nana said...

seram nyer entry

a n a s t a s y e a said...

Puasa sekadar hanya pada luaran sahaja .. =(


www.anastasyea.com

FaKArePa!n said...

heheh.. tetek jugak yang dicari.. ish3

Nyamuk Terbang said...

aduh ad jgk yg mcm tue

rayne rawt rawt said...

ade jugak ek bulan puasa ni .. humm .. nafsu tak terkawal

beg sekolah bau meggi

http://inibelogterabor.blogspot.com/2011/08/beg-sekolah-bau-meggi.html

Edy Fee said...

tu la psal..tetiba perkataan tetek kua.hehhee
selamat hari nuzul quran juagk
singgah komen n follow blog kamu :)

NMH said...

bahaha....nak kutuk lebeh2 tak ley puasa..=p

incek.loyer said...

nsib baik aku x kluarkn kata2 kesat awal2 td..

hahaha.

well said bro.

sLpmEpLz™ said...

LOL hahaha

Azie Azman said...

ish ish ish..
insaf la sikit puasa-puasa nih..

delarocha said...

macam macam :-)

cik asam jeruk said...

hahaha tak pasal2 cikasamjeruk pon click td..eh apsal ni.i kan pompuan.
da folo blog ni :)

http://cikasamjeruk.blogspot.com/

aizamia3 said...

selagi boleh elakkanlah..