Wednesday, August 3, 2011

Isu Monkey | Nak Kutuk Pun Agak-Agak La...

Entri nie sebenarnya sekadar entri kecewa dengan sikap seorang isteri pemain bola sepak Singapura nie.... Kecewa dengan mulut cabul (Mulut ker jari ek??) die yang kecoh pasal isu "monkey" nie..... Bagi aku la kan.... AGAK-AGAK LA NAK KUTUK tu der.... 


Kalau dilihat dari gambar yang aku sedut dari BOM321 nie.... Sememangnya tak terpikir langsung nak kutuk sampai tahap monkey nie.... Nak kutuk orang pun agak-agak la kak..... Ingat senang ker nak buat bicycle kick nie.... Cuba buat tengok...... Aku rasa habis terangkat dan terselak kain akak tu.... Tu pun kalau pakai kain.... kalau pakai seluar..... komfem terkoyak!

Tau la semangat nak sokong negara sendiri.....tapi jangan la sampai mengutuk sampai tahap tu.... Pasukan Singapura nanti kerap datang Malaysia....Kang kene serbu kang.... Peminat di negara Malaysia nie tak la sepasif peminat kat sana..... Kat sini.... silap sikit....goyang lutut tu kene maki.... Jaga-jaga yer....

Ni video yang aku ambik dari YOUTUBE pasal bicycle kick serentak Safee Sali dan Amirul Hadi..... Semat derr!! Mana nak carik dua pemain buat lipatan serentak.... Ni kalau hantar ke The Most Amazing Video nie... boleh menang nie......:)


Untuk akak tu... sila la mintak maaf yer... Benda kecik jer nie.... Tapi jangan sampai benda kecik nie jadi besar pulak.... Sampai nak samakan dengan binatang..... kecewa Safee Sali... Ye la... aksi menarik gitu disamakan dengan monkey.....Jauh bebenor...

P/S: Kalau cakap sama dengan Monkey D. Luffy dalam One Piece tu ok jer.... he he he

10 comments:

schaze zainn said...

agak berani die buat statement tu.

p/s: safee sali memang terbaik!

Alya Esprézzo said...

dah laa suami dia tu kwn baik ngn safee, boleh plak dia kata gitu..alahaii ahkak!

hahahahaha kelakar ayat bro yg suruh dia buat tu, kompem ler terkoyak! hahahahah..

pHiQUe iPiN said...

die jeles laki die tak cukup style nak buat bicycle kick depan gol...alaa, laki die midfielder je, main pun macam wujud xwujud atas padang tu...tenggelam dengan game 'mantap' player naturalisasi mereka..haha

Cik Ct said...

ct pun ase sakit aty ble bce kt paper td.. err.. die ingt senang kot nk bt.. silap2 terkehel pinggang.. ce tukar safi sali jd david beckham ke.. kompom pompuan "demm" tu kata.. OMG, dasatnyerr.. husband aq pun xreti bt cm tue..

u see??.. die dengki sbnrnyerr.. HAHA

RARA aihara said...

PHD lettewww~
cantik pe sepakan gimrama duo gitu...
bkn senang nak nmpk kat pdng...
limited~
=)

Intanberlian said...

suka2 je nak kutuk.

udin said...

ala.. akak tu jeless kot pemain negara dia tak se'power' safee sali.. wat malu aja akak tu.. grrrr..

p/s: peh! bro layan one piece gak ker? cayala.. hehehe.. :D

miss inna said...

senang2 jer akk tu nak wat statement mcm tu...eish,klo dengki tu, jgn la smpai nak smkan pemain kita dgn monkey pla..

officially19 said...

limited edition kot aksi macam ni.bukan senang nak tengok 2 orang player buat aksi ni serentak.

luqman zakaria said...

adoi...kat kolej tadi pon ade bc pasal nih...mendidih gak la dengar,,ape lagi orang yang kene kutukan yang macam tuh,,macam tuh la bile buat sesuatu tnpa berfikir..

Ping your blog