Tuesday, August 2, 2011

Melancap Sebelum Habis Sahur Sah Ke Puasa?

Aku kadang-kadang nak tergelak bila ditanya pasal soalan nie.... Melancap sebelum habis waktu sahur.... Ada beberapa perkara yang nak buat aku tergelak bila soalan ni ditanya.... He he he...

Pertamanya..... Kenapa nak melancap!?? Bulan puasa pulak tu.... bila ditanya soalan macam tu.... sah-sah la nak melancap lagi.... Cuma nak tau jer batal ke tak puasa tu.... Adeh... Dari duk melancap tu... baik korang kahwin jer... 

Yang keduanya..... Tak de keje lain ke nak dibuat dalam bulan puasa tu? Malam-malam patut diisi dengan terawih.... kalau nak bangun awal.... buat la qiamullail... Kenapa melancap yang nak dibuat... Kate setan dah dibelenggu..... takkan korang lagi keji dari setan kot....

Yang ketiganya..... Kalau la tak membatalkan puasa pun... dosa melancap tu dosa besar! Habis terus pahala puasa puasa tu kene counter dengan perbuatan tu.... Tak ke sia-sia puasa tu.... Kalau yang selalu duk buat tu... Tahan la dalam bulan puasa nie.... Insya Allah lepas habis bulan puasa... Korang dah tak melancap lagi..... 

Kalau ikut hukum puasa..... tak batal puasa jika apa-apa perkara yang membatalkan puasa dibuat sebelum masuk waktu subuh....dan selepas waktu berbuka.... Hubungan suami isteri ok jer.. Nak buat apa pun...silakan... Cuma yang dilarang pada masa berpuasa jer... Mimpi basah pulak dikira tak sengaja... Tak batal... 

Yang jadi masalahnya..... kenapa nak melancap?? Senang citer....korang kahwin jer.... kumpul duit banyak-banyak..... Cari jodoh yang baik dan sesuai untuk korang... Tak payah nak membazir air mani tu....he he he

P/S: Mengikut artikel orang putih (tak hingat sumber) , Melancap melemahkan badan seseorang lelaki.... Pemain bola dilarang sama sekali.... Kalau tak.... lembik la die atas padang.. Selalu injured...hehehe

29 comments:

farra said...

nak komen tapi malu *_*

hmm..apakah melancap tu?sory..gile innosen..wakaka

Pembawa_Wacana said...

@farra: Suh blogger ujang translate kan...aku malu..hahaha

Kimee said...

ape tu? xpena tau pasal melancap..tp pemain singapore injured2 sbb ni ke?

SS said...

melancap = masturbate

FaKArePa!n said...

innosen ke si farra ni?? haha

AMMAR YASIR said...

Bhahahaha..lucah punya soalan..lalalalaalaa

saiazuan said...

bro nk tnya, klu mimpi basah an sblum bgn sahur, kena mandi wajib dlu ke bru niat puasa? klu x mandi tp niat puasa, sah ke puasa?

maaf klu soalan agama.. hehe

Pembawa_Wacana said...

@saiazuan: Puasa sah jer...Mandi selepas masuk waktu pun boleh... Tapi...nak subuh tu kene la mandi wajib dulu jugak kan.... :)

P/S: nak lagi detail.. tanya la ustaz...aku nie faham gitu-gitu jer...hihihi

E-one said...

haha..mcm mn lah blh terniat nk taip bnde2 ni..ko ni san..hehe..bgs la mn yg xtau jdk tau..tp lps ni kalo player bola injured tu aku tau la ape sbb dier..kan san..:)

Pembawa_Wacana said...

@E-one: Haha...ko pun ada blog dah ker? jangan lupa bagitau yer...:)

Aku buat nie sebab penah terbaca orang tanya benda nie.... hehehe

zarulfarhana said...

:)

E-one said...

erm..dulu aku mcm ko jgk..tp dh xde mse nk ngadap..kalo ade ustaz komen post ni kan bgs..hehe...

waalllaa! said...

hehehe...no comment...hanya tergelak sajela..dah bangun tido utk sahur tu leh plak pk bende lain.. I jugak yang sahur sambil tutup mata pastu terbongkang balik..hahaha..

aizamia3 said...

betul tu bro.. buat pe melancap.. kahwin terus kan lebih baik.. ;)

Phat said...

nikmat nya dah kawin hehehe...

http://phatthegreat.blogspot.com/

saiazuan said...

thanks bro.. tetiba trfikir soalan ni :)

Chempaka Sari said...

maknenya pemain SINGAPORE.......

sYafIk-wAy said...

hahaha betul tuh , tabiat yang sangat merugikan .

Usahawan Muda said...

jemput ke blog usahawan muda. http://biznesshoppe.blogspot.com/

azlanmatt said...

hahahah... nk mlacap tuh boleh...tp kena mandi wajib lerr sblm abis sahur...nih mesti kes berjauhan dgn isteri di bulan puasa...klu aku xde lerr smpai mcm tuh skali wlupn brjauhan...rugi air mani wehhh

aslann said...

eh betul tu, watpe nak melancap. bulan puase lak tu, ni mesti kes kaki porn kalo xkawen lg ni.

aku terbace soalan saiazuan,just nak share,

seeloknye mandi sebelum masuk waktu imsak supaya kita dalam keadaan bersih dalam menjalani puasa pada hari tersebut, tapi kalo mandi selepas waktu imsak pun puasa masih sah. :)

Anonymous said...

tetiba teringat masa kelas hubungan etnik(kelas mlm time bulan puasa yg di ajo oleh seorg ustaz).. ak n memember sume duk citer bab melancap sebelum subuh.. last2 endingnya pi lepas kelas kami pi tny soalan tu kat ustaz.. ustaz tu tersipu jer jwb siap musykil lg kot dgn soalan kitaorg tu... hahaha ko mmg membangkitkan memori lama ak.. haha


QatakQuru

ArepChePha said...

Nice post bro... Puasa tu bukan semata-mata nak sah ibadah 'tahan lapar dan dahag', tapi menahan nafsu sacara mutlak ^^

arepchepha.com

Mikah Lurima said...

nampak mcm censored kan? tapi bagus post ni. insyaAllah siapa2 yg selalu tu berhenti & jauhi segalanya. Doa utk saya & kita semua. amin~

orang said...

salam. Macam mne klw sye mimpi pde pukul 9pagi lpas tu sye mndi wajib. Sah x puasa sye?

rusyaidi azmi said...

Beronani laa... ^^

acap pacak said...

Ouhh baru thu

acap pacak said...

Kikii

Unknown said...

Sah..kalau mimpi citer cartoon..tapi kalau citer lain pun sah jgk..sbb itu maksudnya tidak disengajakan..kecualilah time mimpi dh sedar than kemaluan naik terus mlncap mmg batal puasa bang..

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785