Tuesday, July 12, 2011

Pelik Jer Rasa Roti Nie...

Aku hari nie banyak yang nak disetelkan.... Maka blog pun tak sempat nak update.... Tapi oleh sebab aku nak jugak hidupkan blog aku nie....maka aku isikan jugak dengan citer masa kat Perak haritu.... Citer pasal roti yang pelik...he he

Roti nie pelik bukan kerana bentuknya..... Bentuk tetap jugak segiempat macam yang korang makan tuu.... Jenama pun takde la pelik jugak.....Gardenia je pun.... So, apa yang peliknya?? Kalau dah bertukar jadi biru tuu.... Tu tande nyer dah berkulat! Jangan makan..... 

Yang peliknya....roti yang aku makan haritu rasa bunga tanjung! hahahaha..... Terkejut jugak la.... Aku tengok la kat plastik roti tu kan....Kot-kot la ada keluaran perisa terbaru.... Takde la pulak...Tapi siyes ada rasa bunga tanjung..... Haruman bunga tanjung di roti.... he he he he....

Sekali aku cek dalam plastik yang aku isi roti dan segala benda makanan jajan tuu....ada bunga tanjung dalam tu.... mak mertua aku taruk....entah bunga kat mane dia ambik... Aku rasa dekat Masjid taiping kot... Masa kitorang berhenti solat zohor dan asar dijamakkan sekali..... 

Kalau korang nak try...boleh la mencuba... Letak bunga tanjung tu dan roti ke dalam satu bekas yang sama.... memang komfem ada rasa.... Memang wangi habis la mulut aku ni berbau bunga tanjung..hahaha. Kirenyer mungkin betul la kot petua orang dulu-dulu....Kalau tak nak bagi bau durian merebak ke dalam kereta....tempel roti di kulit durian tuu.... Hmmm....

P/S: Kalau letak bunga rose..agak-agak roti tuu ada bau ros tak? He he he...

8 comments:

Isteri Encek Bard said...

hihihi roti rasa bunga tanjung

Aku Ibu Muda said...

errr....tak kenal plak cemana rupa bunga tanjung...hihii

kakchik@ella said...

waaa .. merasa wacana makan roti ber extra flavour camtu yer?? hihihi.

cik bai said...

kalau bunga tahi ayam???
hihi~

Ima Salsuzaima said...

haha..nasib bunga tanjung..hehe

Abang Long said...

Salam...betul tu coz roti cepat menyerap bau. Dulu pernah gak letak daun pandan dlm kereta konon nak hilangkan bau durian, tapi lepas tu pening lak coz bau pandan menusuk lubang hidung..hehe.

Agak2 kalau letak bunga bank ok tak? huhu

Latest entry Tidak Bertudung Syarat Mendapat Kerja?

mama comel said...

haha..sedap tak? kalau sedap nanti saya try..hihi..

aizamia3 said...

mama comel: sedap je bagi PW sebab itu pembawakan budak.. ;)