Tuesday, July 26, 2011

Event di Facebook | Bukan itu Caranya Bloggers...

Haih....aku rasa event dalam facebook aku dah berlambak-lambak dah.... sebab ada yang buat ajak jadi follower guna event dalam facebook! Bukan tu caranya.... Aku dah jenuh dah nak delete event yang tah ape-ape nie.....

Jangan risau....aku tak tembak secara direct dengan menyebut nama korang... aku cuma nak bagi nasihat..... jangan la buat macam nie.... Annoying tau tak... Korang buat la dengan cara yang sebetulnya... iaitu blogwalking....atau ping kan blog ke mana-mana group untuk bloggers macam group KELAB WACANA nie.... Join group....dan ping la entri yang korang dah buat tu.... Tapi jangan SPAM pulak....

Blogwalking tu adalah cara paling berkesan nak tambah followers... Barula adil....korang datang ke blog dia dulu... baca-baca entri die dulu....kalau berminat...folo la.... tinggalkan la jejak.... Kalau si dia tu rasa blog korang pun menarik....dia pun akan folo la blog korang...jangan la paksa-paksa....

Sebab follower nie menandakan blog kita tu orang suka ke tak... Kalau blog kita tu masih banyak kekurangan...memang susah la orang nak folo.....mungkin dari segi entri tak menarik ker... blog berat ker... So, kenela cek balik.... Bukannya suka-suka jer bab follower nie... Nanti akan jadi sleeping follower je la... follow pastu hilang..

Sesape yang masih lagi buat event untuk cari follower tu....udah-udah la yer.... Aku takut nanti korang kene fire direct dengan blogger otai jer....menangis korang nanti kene kutuk dengan depa... aku tak per...sebab aku tak otai pun.... he he.

P/S: Kalau yang dah buat, cepat-cepat la delete yer... yang baru nak buat...batalkan je la hasrat tu... Memang sadis dan brutal la kalau geng-geng otai datang menyerang...he he

14 comments:

mynameismy said...

tawu xpe!! my pun pernah buat entry psl ni dulu. menyusahkan. tah hape2 la diorg nih

farah adila said...

tol tu...
bosan setiap event kat fb...
ajak join suruh like fanpage...
pastu follow blog...
huh..
malas nak layan kalu blogger camtu...
macam memaksa la plak...
bosan tau blogger camni....
takde identiti diri..
low profile...

Haris Kaito said...

setuju!

azlanmatt said...

betul tuh... maybe ikut pengaruh yg lain kot... adehh mcm2 event yg sy dpt... kdg2 tuh tengok ar dulu isi crito dlm blog dia... klu suka sy 4llow arr...sy pun masih mrangkak lg weh

fierul said...

jdi cm sy sng . nk follow bole tiada larangn . ta nak follow pon tape tak da pksaan . hehe :)

.m y z. said...

penat kot nak delete semua event2 tu. sekali invite, invite banyak2. hoho T__T

udin said...

mmg bengang la gak.. dah tak larat nak delete event2 ntahapahapa tu.. kalau event gathering ka.. segmen ka.. takpa la juga.. tak kisah sangat.. grrrr..

mr.dinie said...

btul..btul..btul..

Deeyaudeen Sabri said...

btul btul.. :)

Bintu Zainal said...

betul betul.
event meletup sampai berpuluh2.
lastly tekan maybe maybe maybe je lah..
yg paling tak tahan bila diorang tag kat private message. bila org komen, masuk notify baru.. crowded lah.

Ujang9897 said...

owh ada ek cmtu..aku dah lama tak tgk menatang event tu..tgk juliana evans ada la..hahaha


nak buat la event cmtu..boleh tambah follower..hahahaha

mcm ni lah said...

adehhh ramai sangat yg buat camtu,. last2 saye ping aje entry saye kat event tu,. kannnnnn,...

TeAqArH said...

paling x suke yg kene klik like tu..hadoi..menyampah pulak kadang2..tp ngenang ke kwn..buat jugak..yg event ni pun same...besepah2

aizamia3 said...

betul..
kebelakangan ni banyak pulak event yang ntah apa-apa ntah.. sorilah pada yang terasa.. jenuh dah nak mendelete nya.. kalau sikit takpe gak.. ni bukak event tu.. event ni.. alahai.. kang kata terdesak tau lak nak marah..

Ping your blog