Thursday, July 14, 2011

Tak Muat La Sangat Brader Oii..

Aku dah memandu kete nie ade la dalam tujuh tahun kot.....Sekejap je masa berjalan.... Dalam tujuh tahun nie... macam-macam perangai pemandu dah aku jumpa di jalanan...Pelbagai ragam dan garam.... Pelbagai perangai dan jenis..... Kirenye kalau aku nak citer kat dalam nie...memang panjang berjela la kot....

Tapi aku dah pendekkan dengan aku pecahkan citer nie satu persatu.... Dimulakan dengan pasal parking... Nie memang dah banyak kali aku jumpa...Sebab banyak kali nak parking kan....banyak la ragam orang parking kete nie.... Walaupun kotak parking dah ada....Tapi biasa la kan....ramai yang suka parking ikut suka hati...

Sekali tu.... aku nak parking dekat rumah aku nie...dekat UPM nie.... Time tu ada event ape tah dekat sini...ramai la yang datang kan... Aku pulak baru balik dari Fakulti nie.... Dalam duk cari-cari parking yang dah tinggal sikit... Aku ternampak la parking kosong....Aku pun cuba la parking.... Sekali tak muat!! Aik...nak kata kete aku ni besar...tak la jugak... Asal boleh tak muat.... Rupa-rupanya kete sebelah parking tak ikut petak... Sekali die makan line petak kosong tu...

Yang aku geram nyer.....Bukan kete Hilux ke haper pun nak makan line orang lain....kete KANCIL si kentot tuu!! Agak-agak la wei.... Petak parking kat Malaysia ni besar kot bang.....Takkan kancil tak muat kan.... Aku pun terpaksa la parking kat tempat lain....Tu la bila orang tu tak nak pikir kat orang lain....pengguna dan pemandu macam dier jugak... Sebab sifat mementingkan diri dier jer....orang lain yang susah... haih...

P/S: Jadilah pemandu yang berhemah......:)

8 comments:

Qaseh dalia adelia said...

hehe biasalah bro..

AZTIQAH said...

rmai kot prangai gini
skit hti kdang2

:: Mrs.Eady :: said...

selalu jmpe org yg pentingkan diri mcm ni....

siti kektus said...

pernah jugak jumpa kancil parking terlebuh2.

mmg geram lah di buatnya kan. ;)

kiera'sakura said...

hihihi... lagi satu kalau driver yg ske ptong Q... yg tue pown lg bikin panas...

pCL [p@kcikLie] said...

salam, firs follow wacana dulu n baru komen kat sini..hahaha cmtu kan caranya nak berkawan..hee...

ok pasal parking tu mmg dah selalu kena...'lesen terbang' ade lg ke skang ni !!

aizamia3 said...

parking kat office ai ni pun sama gak.. bila dah terlebih amik 'side' maka akan adanye pergeseran antara pintu kereta bila nak pintu kereta..

アヌム ちゃん said...

ramai selfish..pikir diri sendiri je..tu la masalahnya.

Ping your blog