Wednesday, July 27, 2011

Cirit (18++)


Entri nie hanya untuk 18 tahun ke atas.... atau lebih tepat....untuk orang yang dapat memahami maksud entri nie dengan sebaiknya.... Kalau dapat faham tapi umur baru 12 tahun.....pun ok jer....he he he. Bukan lucah pun... cuma agak menjengkelkan... Sebab nak bagitau pasal cirit birit....atau berak cair.....atau bahasa standard antarabangsa dier....diarrhea...:D

Berak cair..... sape yang tak penah kene kan....Yang selalu sembelit jer mungkin tak penah merasai nikmat berak cair.....ha ha ha.... Senang untuk dilepaskan.... Cuma sakit masa sebelum keluar... sebab selalunya sakit perut... Tapi bila dah keluar.....lega yang teramat sangat dan memang sodap jer rasa....

Jangan dibayangkan macam mane kecairan itu.... Sebab nanti korang jugak yang mual dan nak termuntah....he he he...Aku bukannya nak describe lebih pasal tahi tu...Cuma nak bagitau cirit birit dalam bahasa Kelantan.... Kalau kat tempat aku.... ada dua istilah jer..... berak cair tu dikira kawasan bandar la sikit.... Kalau yang lebih popular.....CERAH PERUT... Atau disebut ceghoh peghut... 

Aku tak tau la dari mana datangnya istilah cerah perut nie... Cerah ker? ha ha ha.... Tapi tu la istilah Kelantan.... Haaa... nanti guna la word nie ok.... Mane la tau.... Pak mertua tanya, " Nok gi mano beloghak tu?" Boleh la korang masa menuju ke tandas..."ceroh perut la bah...Peghuk mmulah nih" He he he....

P/S: Peghuk mmulah tu maksudnya sama dengan sakit perut....

5 comments:

waalllaa! said...

lohgak eh kawe..ceghoh perut ni...hehe

K O R I E said...

haha. koya mu nih

yanadimple said...

klate bhse doh len da nihhh. kawe ore shh ale jeee >.<

http://yanadimple.blogspot.com/

aizamia3 said...

kalau baca macam ni ai fahamler tapi kalau dengar sah confirm tak faham..

DilaMilin said...

hahaha..lamo xsebut ceroh perut. skalo oyak ko kucing2 ambo jah ceroh perut. kicit kokse.. Oppss..maafkan saya. bahasa kurang enak.. :P

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785