Monday, July 25, 2011

Anonymous Oi... Anonymous..

Hmm.... aku kadang-kadang rasa kesian la pulak dengan si pengomen anon nie... Sebab dier nyer..... kebanyakan kalau komen guna anon nie... komen dier memang sah takde input.... Contohnya korang boleh la tengok komen si ANONYMOUS di SINI.

Anonymous nie ada banyak jenis..... jenis pertama....yang takde apa-apa akaun dalam internet nie.. Akaun Google atau Yahoo.. Jadi dia komen je la sebagai seorang yang bebas... Maklum la....dia ni hidup di alam kuno yang serba canggih ni kan... Tau guna internet tapi takde sebarang akaun....yang dia ada....cuma akaun bank jer... Tu pun kalau ada...he he

Jenis kedua...jenis malas nak key in identiti diri... Ada akaun Google..tapi malas nak masukkan username dan password... Jenis kononnya tak mau dikenali sebab malu atau tak nak orang tau yang dia ni kuat main internet..... Pada hal duduk depan komputer 24 jam... Jenis ni jenis hipokrit kot... Senang citer macam tu la..... 

Jenis ketiga....PENGECUT. Berani komen tapi tak berani nak berdepan.... Sekadar baling batu sorok tangan.... Bukan setakat tangan disoroknya.... Dengan dia-dia sekali menyorok.... Ada akaun tapi saje la log out kejap semata-mata nak komen.... Jenis nie kalau bawak pegi berperang dengan musuh....memang habis la porak peranda... Kalau dia tak lari awal.... Komfem belot jadi tali barut... 

Haa....tu la sedikit sebanyak pasal si anon nie.... Agak-agak korang la kan....yang komen sebagai si ANON dalam entri yang INI ni jenis yang mana? he he he. Biasanya yang jadi anon nie tak dapat absorb benda positif....dia akan absorb benda negatif jer...even benda negatif tu cuma diada-adakan dia sendiri...

P/S:Aku tak pernah komen sebagai ANON. Sebab aku ni MELAYU...bangsa yang berani....:)

12 comments:

Norhisham Nordin said...

si anon ni jenis yg baru nak masuk line ko nih... saje jek menyibuk...

farra said...

aku memang baran ngan makcik pakcik anon tu..sakit ati beb!dorang dok kutuk2 aku macam dunia tu dia yg punya..padahal mende tu xde kaitan pon ngan entry aku..waterpark!erghh!!aku x puas ati agi ni..aku nk tumpang marah kat cni..iskk

mynameismy said...

ha tuh la.. kdg2 bg pendapat tp tanak letak name pengecut betul. ada org gini my buat tatao jek... parasit!

Rozali said...

Assalamualaikum PW

nak buat macam mana, dia pun tahu watak pengecutnya sendiri..

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK

Wassalam

YanaMIB said...

anon tu x bc pn bebetul entry ko..dia bc satu perkataan je pehtu trus nk komen..haha~ tettttt~ =P

cik pulau said...

hahaha.
cik pulau guna nama sendiri..
tak maen la anon2 ni..
kalau nak guna anon.baek x pyh komen..
tol x??

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

rasanya banyak yang pengecut jadi anon nie..kalao anon yang admire kita xper..kah3... :P

fiq. said...

anon yang baling batu sorok tangan tu kadang-kadang ade bende negatif dia nak cakap, kadang-kadang ade bende positif dia nak cakap, contoh nak bagi nasihat , tapi malas nak bagi tahu identiti.sekadar pandangan

Moga dapat petunjuk

Munna said...

anon? apa tu? hehe...leceh la jadi anon...sebab da register semua email n url...so terus trg je komen dgn identiti sndri.... =)

Ahmad Haziq Azlan said...

die nak cakap what the fish kot...

anonymous yang berani said...

saya mahu jadi anonymous yang berani. ahaks..

aizamia3 said...

setakat ni ai ok lagi.. belum kena serang dek anon..
kalau kena.. 'jangan cepat melatah'..

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785