Saturday, July 16, 2011

Blog Popular | Aku Tak...

Dalam banyak-banyak blog..... aku rasa dah banyak yang dikatakan popular..... Tapi korang penah tanya tak kenapa depa tu popular? Popular sebab blogger tu ker....atau popular sebab isi blog dier tu? Kenapa blog popular nie hanya popular dalam segolongan atau segelintir jer? Yang paling penting...sape yang popular?
He he he...

Aku ni popular tak? Sudah tentu tidak....sebab aku tak menonjolkan sangat muka aku ni....Hanya yang kenal je tau aku ni macam maner.... Sebab aku tak nak jadi blogger popular.... Aku cuma harap blog aku je popular.... Tapi masih jauh lagi nak sampai ke tahap tu..... Sebab tu aku masih berusaha dan terus berusaha....

Blogger lain pulak....aku tak nak amik kisah.... Cuma kepada blogger baru..... Korang kene jelas pasal bende nie... Sebab kebanyakan aku tengok.... Depa nak jadi blogger popular....Dengan mengharapkan blog pun akan turut menjadi popular... Yess...memang blog akan jadi popular jugak... Tapi popular sebab apa? Isi dalam blog....hmmm...Sama jer dengan blogger yang lain.... Mau tayang idea ker atau tayang rupa?

Kepada blogger yang masih lagi belajar.... tak kira la di peringkat mana...Universiti ker....matrik ker...sekolah ker... even yang masih bersekolah rendah.... Cuba gunakan blog untuk naikkan skill penulisan dan cetusan idea korang..... Kreatif la sikit.... Idea tu tak semestinyer formal sangat macam dalam pembelajaran korang tu.... tapi apa salahnya cuba thinking out of the box! Bukan nak jadi popular kerana luaran... tapi idea korang tu!

Harapan aku untuk blog aku nie.... Biar orang kenal blog Wacanaku.....Biar orang dapat ilmu dan bacaan santai dari Wacanaku..... Blog aku dijadikan bualan dan bacaan semua golongan.... Tapi depa tak tau sape sebenarnya Bro Wacana.... Walaupun tau sikit-sikit...tapi kalau jumpa kat Pasar Borong Selayang tu pun... depa tak kenal pun aku sape.... Itu baru syoook! Aku pun bebas berjalan-jalan....hehehe

16 comments:

cik najihah said...

tengok blog melalui isi entry nye..kalau hanye memang org tu yg pemes semate2 tapi penulisan x seberapa x ok jugak :)

Cik Baju Kurung said...

nie makin suka dengan blog wacanaku nie .. =)

m.dinie said...

stuju wahai bro wacana..hehe.XD

luqman zakaria said...

yup! sayer setuju! isi dalam blog kene la padat kan,,,thinking out of the box!!

Ujang9897 said...

terbaik...!

zarulfarhana said...

hheheh...mmg xkenal pon..

wanda said...

setuju sangat!!penulisan is the most important lah..

mcm ni lah said...

betul3

BEN ASHAARI said...

wah...abe wacana ... otograp plisss

saiazuan said...

bang blakon drama pe ek? hehe kidding :D

popular ek? jauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh sgt nk kejar.. huhu

c genk bah ne said...

yeah setuju,,,blog popular tnpa isi yg baik tak jg best

Abang Long said...

Salam...nasihat yg baik utk semua para blogger tak kira dah lama atau newbie. Banyak cara utk jadikan sesebuah blog itu popular. Contohnya, membuat entry2 yg panas2 berunsurkan 18sx atau isu2 sensasi. Tapi, adakah itu matlamat utama utk berblogging? Perlukah seseorang blogger melencongkan genre penulisannya ke arah entry sebegitu semata2 untuk menarik pelawat?

Aku berpendapat, blogger perlu menulis apa jua yg terfikir oleh mindanya atau sesuatu yg dia suka utk menulis agar dia tidak akan ketandusan idea..dan utk menjadikan blognya popular, lakukanlah PROMOSI dgn berbagai2 cara (iklan, FB, Twitter, Youtube dsbnya)..

Latest entry Pekerja Teraniaya?

Namee Roslan said...

tak payah fikir nak popular. fikir nak tulis apa. haha, saya selalu gak kering idea. popular tu bila org kenal nama blog kita. santai bersama benA???oh kenal kenal! berjuta org kenal. itu popular. ;)

FaKArePa!n said...

saya dua- dua tak popular.. blog x, orang pon x.. hehe

Tengok jugak ni..
Lautan Kuning Atau Lautan Merah ??

faisal apardi said...

dulu aku pun nak cuba tulis macam skema tapi tak leh blah la..biar sembang biasa tapi berisi..

Adiermi O'mida said...

kdg2 nk tulis dlm blog xde idea..tp suke buka blog org... byk info...byk bende2 mnarik..blog pon cantik...

xde idea...aku kasi cut n paste ape2 info yg blh di sharing utk sume readers...even x ori yg aku punyer...tp bende2 baik apa salahnya kn kita kongsi2... sharing is caring!