Exabyte

Friday, July 15, 2011

Artis Tak Puasa | Sape?

Dalam ramai-ramai orang islam di seluruh dunia mahupun Malaysia nie....akan da yang malas nak puasa kan.... Tapi ada jugak yang puasa tapi disalah anggap tak puasa! Sape yang sebar benda macam tu ...memang habis la pahala dier kene rampas balik sebab fitnah tuu.... Tapi aku dengar ada artis yang tak puasa sebelum nie....Sape?

Ermm...puasa ni wajib....kalau tertinggal kerana keuzuran pun wajib ganti... Sebab apa.....sebab puasa di bulan Ramadhan ni adalah salah satu rukun islam. Tinggal rukun maknanya korang dah mengabaikan ajaran islam.... Lebih teruk lagi...boleh jatuh ke peringkat tak masuk syurga!

Bukan nak angkat diri nie yang aku boleh judge sape-sape kan...tapi kalau dah tinggalkan rukun.... paham-paham jela kan... Sedangkan melanggar rukun negara pun dah kecoh sampai tangkap guna ISA... Inikan pulak rukun agama.... Mestila lebih lagi hukumannya....

Ramai jugak la yang tak puasa..... Nama-nama yang aku sebut ni kemungkinan besar tak puasa di bulan Ramadhan nanti... Uish.....gosip hangat ke ni? memang hangat la kalau duk tengah panas.....he he he. Nama-nama itu ialah... Tak payah la disebut.... nanti takut jatuh kepada fitnah atau mengaibkan orang la pulak kan.....hi hi hi...

Jangan mengumpat..lagi-lagi kalau berita tu rekaan manusia dengki jer.. ataupun khabar angin... Kerana mungkin dengan umpatan korang...akan merosakkan kehidupan seorang manusia... Dosa yang korang tanggung...tak terkira banyaknya nanti....hati-hati semasa bercakap tentang orang lain... Sekali korang memfitnah... ibarat satu passport ke neraka...Jadi... tak payah la nak berusaha nak tau pasal citer buruk orang lain... Cover je line buruk diri sendiri tu dulu....

P/S: Sebelum nak mengumpat...cermin la diri sendiri dulu yer... :)

6 comments:

SoLy SoLicious said...

waahh..siapakah gerangan artis tersebut.. jeng jeng jeng

Abang Long said...

Salam...sebut jer nama artis tu tapi make sure artis pompuan coz ada masa dia datang bulan dan tidak dibenarkan puasa..tak salah tapi kenyataan dan sure tak akan kena saman..huhu

Latest entry Pekerja Teraniaya?

..hizamirahim.. said...

hehe.
puasa la sebelum anda disembahyangkan.
=____=

mOoN IzzaN said...

erk,,, x pose!!? biar betul?!

FatinFirdaus said...

kalau xblh puasa, tak yah tnjuk yg diri tu tak leyh puasa kan..

luqman zakaria said...

tak kire la artis ke sape ke..yang penting ini peringatan utk sume org kan!!!

Ping your blog