Thursday, July 14, 2011

Tips Blog: Mobile Mode Untuk Blog

Kali ni aku buat tips blog yang simple dan ringkas jer.... bagi sesape yang dah otai atau dah lama tuu.....Mesti anggap bende nie remeh dan pandang sebelah mata jer.... Bagi yang memang ada sebelah jer mata tu....Nak buat macam mana kan...he he he. tips yang aku nak buat ialah....mobile mode bagi blog korang untuk pembaca yang guna henset canggih manggih...

Tips ni penting jugak sebab blog korang nanti senang untuk dibukak dengan henset tuu..... Maka traffic mungkin naik jugak sikit sebanyak sebab ada jugak readers yang guna henset jer...Sebab travel punyer pasal kan... Tak sempat nak on kan lappy nyer.... 

Caranya mudah jer.....Ikut step yang aku bagi ni yer.....

DASHBOARD --> SETTINGS --> Email & Mobile 

Dah masuk dekat Email & Mobile tuu..... select YES untuk Show Mobile Template... Haa.... pastu try la preview.... Kemudian SAVE yer.... Dah siap!

Nak tau apa bezanya..... cuba try masuk guna PDA ke aper ker sebelum dan selepas buat tu.... Yang pasti....blog korang akan menjadi lebih ringan untuk dibukak dengan henset pintar seperti jenama HTC dan SAMSUNG... Selamat Mencuba..

8 comments:

azrijohan said...

thnx info...skrng juga buat

Cik RoSs said...

Thanx bro....

errmm...kalo Sony yg smartphone pun leh gak kan??!

Chegu Zubir said...

terbaik..like dis entry
jom baca nih
http://zubir5588.blogspot.com/2011/07/bersih-30-kempen-sudah-bermula.html

s.y.a.r.q said...

<<<<<<<<handphone baling anjing, xcanggih. (-_-)

Haida said...

thanks bro gud info boleh try..

mynameismy said...

PW.. My pakai smartphone nokia tp tak boleh compose entry la...T_T

Pembawa_Wacana said...

@mynameismy: same la my....compose tak boleh....tapi ni untuk bukak untuk dibaca jer...lebih ringan...:)

mynameismy said...

ala bace je xbesh la isk isk. kalau reply komen boleh x ek? xpnh cube plak

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785