Thursday, July 21, 2011

Dialog Nak Mengorat Perempuan

Okeh...selepas aku bagi entri yang memerah otak dan memeningkan bijik mata korang dalam dua tiga hari nie......Tiba lah masanya untuk cool off jap..... Aku bagi la entri yang rilek-rilek pulak..... Kan dah kata....Blog Wacanaku ni semua ada....Atas kreativiti aku jer.... kalau aku ada idea.....aku tulis je ikut suka hati...he he he

Sape lelaki kat sini penah tekel pempuan? Sumer mesti penah kan..... Yang gugurl pulak.... Sape penah cuba tekel laki? Sape lelaki penah tekel lelaki?? Jangan derr.....Buang tebiat tuu.... Ikut je lumrah alam.... Senang hati dan perasaan sumer orang...he he he. 

Ni bukan dialog yang sepatutnya korang tiru....tapi dialog yang sepatutnya korang cuba elak! Ha ha ha.... amacam? Tak sangka tak? Layan je la ..he he.. Aku tadi duk menaip entri serius....tetibe otak ni weng jap...tetibe terfikir idea tak masuk akal nih.... Maka aku tulis je la...  Ni la contoh-contoh dialog yang korang TAK SEPATUTNYA buat.....(Lelaki nak tekel pempuan jer...he he)

SITUASI A
Lelaki: Hai cik adik....
Perempuan: Oh...hai....
Lelaki: Ermmm......ermmm..... Apa agaknya cuaca negara China sekarang ek?
Perempuan: Haaaa...? Errr.....Tanya la Lin Dan...

Moral: Jangan start perbualan dengan sesuatu yang macam tu!...

SITUASI B:
Lelaki: Awak awak.....
Perempuan: Ye....
Lelaki: Awak berak busuk la tadi....Siap ada bunyik lagi....hihihi
Perempuan: PANG!!! (Penampor kapit)


Moral: Kene start dengan pujian...yang kat atas bukan puji!! 

SITUASI C
Lelaki: Assalamualaikum... jawab tau..nanti berdosa
Pempuan: Waalaikumussalam...
Lelaki: .........................................................[speechless]
Pempuan: Yer.....ade ape yer.....
Lelaki: Ok la.....bai.....
Pempuan: ???

Moral: Lelaki kenela jadi lelaki! 

Haaa....tu ler contoh yang jangan ditiru..... he he he.... walaupun agak mengarut sikit....tapi ni entri blog aku kan.... Jadi aku boleh tulis ikut suka aku.....muahahaha...... Maaf mengambil masa korang membaca entri tah ape-ape nih....:)

P/S: Pempuan pun boleh ambik iktibar nie....hehehe

7 comments:

cik najihah said...

hahahaha...bagus2..
kenela gentle..baru dilayan..

Luqeem™ said...

hahaahaha...adake yg ngorat cmtu?

diana said...

hahahah...
sapa la yang giler nak ngorat gitu>??
hahahah

alepridz said...

hahaha... ada ada jer....

http://alepcrazy.blogspot.com/

NURUL NADIAH MAMAT said...

hahaha...terbaik....
kalo yg kedua tue mmg ptt kena penampar.....ahaha.........

cx's said...

oke. i like the last situation's moral of the story. "lelaki kenalah jadi lelaki" thumbs up bro! :)jemput singgah

cik pulau said...

hahaha..bukan mengarut ni..
ada point..
like~

Ping your blog