Sunday, July 10, 2011

Nasib Baik Kau.. Kalau Tak..

Hari ni aku jelajah ke kebun sedara belah wife aku nie.. Diajak nye masuk ke kebun durian... kebun tu kira-kira dekat Bukit Gantang kot... Aku folo jer... Macam kata Pakcik Salleh Yaakob tu, I folo....he he he

Sesampai je kat situ.... Aku dan adik beradik wife aku pegi terjah ke kebun.... Pegi la amik feel kutip buah durian sambil jenguk-jenguk jugak dujrian yang tengah tergantung sayup di atas pokok tu... Sekali sekala dengar buah jatuh.... takut jugak la.. Mane la tau...kot-kot terkena kepala kan...

Dalam duk takut-takut tu.... Akhirnya hampir-hampir terjadi.... Mau tak kecut habis isi perut... Ala...isi perut pun penuh dengan durian jer.... he he he.. Lepas habis pegi kutip buah... Kiorang pun makan la kat situ jugak... Habis je makan.... Time nak berangkat pulang ke rumah kitorang kat sini.... Satu kejadian yang menyebabkan aku pikir banyak kali nak masuk ke kebun durian...

Time aku duk main-main dengan anak sedara wife aku yang kecik... Tetibe ada buah durian jatuh betul-betul sebelah aku! Jarak dekat 10cm kot dengan bahu aku... Terkejut jugak...besarnya sebesar buha kelapa... Pergh.... Nasib baik.... Kalau terkena tu....sah-sah masuk spital...Tak pun masuk Metro...

Aku pun trfikir juga la.... Selagi Tuhan tak nak bagi kene...Kita akan selamat.... So, selalu la berdoa kat Tuhan kan... Aku tadi pun ada bace-bace jugak mase nak masuk kebun.... Mak mertua aku tadi pun sampai berdarah kakinyer...Sebab kenapa berdarah akan diceritakan nanti...hehe

5 comments:

cx's said...

erk. pnh gak terpikir bnde ni. hehe.. nsb baek takde pape. kalo kne bahu pon.. rabak kot. uish.. cam seriau je. hehe

SoLy SoLicious said...

sy slalu p kebun durian...tp xpenah pulak tpikir psai 2..bimbang pulak tetibe..heee

Syuxer said...

antara satu dilema yang terpaksa syuk fikir banyak2 kali bila nak masuk kebun durian neh..huhu

Cik Asma BLuppy said...

best nye ade kebun durian.
hati2 ya msuk kebun tu.
pkai helmet=)

mynameismy said...

adoiiii nasib baekkkk... kalau tak nnti org kate... 'wahhh masih terpacak rambuttt...' ngeh2