Sunday, July 31, 2011

Janda Baik | Memang Terbaik La....

Aku menghilang selama dua hari dari berblog.... Entri aku pagi tadi dan semalam semuanya auto publish... he he he..... Aku dan wife bersama kakak ipar aku pergi ke Janda Baik untuk bercuti sebelum masuk Ramadhan.... besss..... Dan kelakar...ha ha ha..

Aku gerak ke rumah kakak ipar aku di Rawang hari Jumaat malam lagi.... saje pegi kumpul awal-awal...sebab planning nak pegi pagi Sabtu..... sekali sebab banyak lagi benda tak setel.... Terpaksa la menyetelkan dulu semua benda.....Dalam pukul 4 petang baru gerak....haih..

Sampai je sana....sesat la kejap carik Chalet yang aku dan wife dah tempah.... Oleh sebab dah tempah agak lewat...maka dapat la Chalet yang kurang bes.... Tapi bes jugak..cuma tempat dier tak berapa strategik...Nama chalet tu...Chalet Tuk Tuk... Mula-mula aku dengar nama nie...tergelak guling-guling aku dibuatnya...ha ha ha...

Keselesaan...biasa-biasa jer..... Cuma yang bes....Malam pertama duk situ.... kitorang dapat berbarbeque... ayam golek dangdut.... kerang bakar... pergh.....puas hati dari segi makan.... Semua bawak sendiri... Sambil berperang dengan nyamuk yang sangat besar.....

Pastu lepak-lepak bergosip cerite... Duk situ rasa macam duk dekat Genting....sejuk giler... kalah Cameron Highland... Malam tu aku nak update blog...tapi line Celcon 3G takde....adeh.... Terpaksa la berserah dan tidur awal...

Keesokan.... kitorang berbarbeque lagi.... kali ni udang bakar...sosej bakar...dengan ikan bakar....pergh.... memang nikmat la hidup asyik makan jer kan....tak perlu pikir pasal masalah lain... Lepas habis melantak....kitorang pergi la mandi sungai.... Dengan bawak semua yang dah dibakar tu... kitorang mandi-mandi la sambil sekali sekala naik makan.... Air dier....sejuk dan menyegarkan....Besss

Hari ni baru aku balik....hari Ahad.... Kalau sempat.....aku akan update gambar-gambar semasa berada di sana.... aku rasa sikit jer gambar...sebab semua sibuk nak mandi dan makan! Ha ha ha..... Selamat berpuasa selama sebulan yer...... Aku nak masak ape ek malam nie.... Macam nak masak sup cendawan jer....Hmmm.... Ok lah.... nak berterawih jap....

P/S: Sape yang putus tunang? Hmmm...Gosip lagi ker?

2 comments:

zarulfarhana said...

bbq bestnya...

aizamia3 said...

dari awal hingga akhir ku baca entry ni penuh dengan makan.. hikhikhik.. ;)

Ping your blog