Friday, July 8, 2011

Komen Macam Ni La.....

Dalam entri dulu-dulu...aku penah bagitau pasal blogger-blogger yang aku akan pilih sebagai blogger pilihan... Aku pilih takde la yang aku kenal jer....Aku pakai pilih jer... Tak perlu bodek-bodek nak chat-chat....atau nak tegur-tegur... Ada elemen lain yang aku pilih...he he..

Ada tiga kategori....yang pertama.... yang paling banyak komen kat blog aku.... Komen pulak takde la sepatah-sepatah jer......Komen yang ade kene mengena dengan entri la kan..... Baru la nampak korang bace sampai habis...he he Komen yang macam ni la aku tunggu-tunggu....

Blogger pilihan kedua.....blogger yang komen dengan penuh ilmu dan menarik dibaca..... Kirenye komen dier tu pun kita dah dapat ilmu.... Aku dah pilih dah beberapa blogger yang aku anggap komen depa nie menarik... Cuma tunggu masa jer aku pick.....

Yang ketiga.... aku pilih secara rawak jer....ha ha ha... Tapi ada jugak sebabnya... sebab dier rajin join segmen aku..... Ataupun entri di blognyer sangat menarik untuk dikongsi.... Jadi aku pick je la.... Apa salahnye aku tambahkan sikit traffic dier untuk haritu kan.... Lagipun aku punyer traffic nie nak jugak share-share...Anggap la macam zakat la kan....he he he...

Haaa... Itu la calon-calon nak jadi blogger pilihan aku.... Aku bukannya retis pun...Cuma apa salahnya aku up kan lagi blogger yang aku rasa memang sesuai nak jadi blogger hebat ataupun blogger tu baru nak naik....:)

15 comments:

saiazuan said...

hmm mcm best je.. huu agak2 layak x? hehe

"mak kita kata kan, kita ada penyakit automatik"
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/movie-review-sekali-lagi.html

Eza Boom Boom :) said...

bagus-bagus..bro tak bias. At least, semua orang dapat chance yang equal..btw, bagi eza kalau tukang komen tu just niat nak singgah dan takda niat nak baca entry kite dengan hati..apa gunanye kan..
hehe..sekadar memberi pndangan..

iniialahaku said...

bagus bro...salah satu langkah nk mnarik perhatian org komen kat satu2 entry dgn berfikiran secara waras...

aquatwins932 said...

hai :D firstly, sory komen x berkaitan ngan entry ni.. saya baru wat exchange banner kat page saya.. dah letak ur banner ^^ kalu sudi n free, letak la saya nya kat ur page ea.. sory in advance sebab die besar sangat ==

aquatwins932 said...

lupa nak gi link == lololol X) http://likeapaperandpen.blogspot.com/p/exchange-banner.html

My Name is Mar said...

Malam ni malam blogger bagi tips pasal komen mengomen ke??
Tadi gi blog Kotak Bulat, dia pun citer pasal issue komen ni..
But dia tulis pasal Entri yang Orang nak Komen..
Macam tu lah..

CONTEST Jangan Lupa Lirik

+_Miss.Jannah_+ said...

sokong tu.. saya lagi suka kalau blogger lain menyatakan pendapat mereka sendiri kat entry yang saya post.. bukannya sekadar komen, "ye, saya sokong", "suka sangat entry ni!" dan sebagainya..

sebab saya jenis yang sukakan perkongsian dua hala.. bukannya saya je yang bersuara, dan yang lain kena menyokong.. kadang2 bukan semua yang kita usulkan tu betul.. ;)

ROROI said...

Aku lak lagi suka komen yang bertentangan ngan apa yang aku tulis...Barulah berbeza! Ni asek dok setuju ja manjang...

BiNtaNg HaTi said...

wahhh...adil & saksama gitu...sy tak reti nak komen, baca komen org jer..bleh gitu??

Abang Long said...

Salam...salah satu cara untuk galakkan pembaca memberi komen yg bernas. Kadang2 apabila sesuatu entry itu menarik, seronok juga membaca entry tersebut termasuk komen2nya sekali...kudus bro.

Latest entry Kekasih Gelap

HasrulHassan [HH] said...

Blog je yang retis .. tuan punya tak .. hehehee... weeee ....

aizamia3 said...

bagusler.. ;)
suka dengan cara bro macam ni.. menarik ramai untuk selalu berkunjung ke blog ni.. ai LIKE..

Aina said...

zakat??? hohoho...:P

tia @ Ini Kisah Tia said...

orang selalu kejar komen . tapi tak tau kualiti sebenar sesebuah komen tu . kalau setakat komen nak tambahkan nilai , baik tak payah . biar sikit yang komen , tapi kalau komen depa ada isi dan berkualiti . itu baru komen sebenar . bukan duk "nice entri" .. adesss ..

ezasunflower said...

Bila la EzsSunflwer dapat jadi blogger pilihan kan? hehehe

Ping your blog