Monday, July 11, 2011

You Raba-raba Saya?

Ada satu sekolah... dalam sekolah tu ada satu kelas yang sangat universal..... Macam-macam bangsa pelajar ada dalam kelas tu.... Anak Mat Saleh pun ader sorang.... Ada orang Afrika... Semua ada.....Tapi citer hari ni tak de kaitan dengan depa pun... Citer ni pasal dua pelajar melayu dalam kelas tu.... Jazz dan Halim...

Citernyer begini....haritu ada ujian..... Jazz terlupa bawak pemadam (Rubber)... So.....dier pun mintak la dengan rakan sebelah meja sambil bermuka poyo..... Halim pulak jenis suka layan citer LUCAH.... Kirenyer kelas ni dah antarabangsa giler nie....

Jazz: Halim.....Rubber... (kononnya nak cakap omputeh ler....yang sebenarnyer ERASER)

Halim: Hah? Biar betol...

Jazz: What? Just rubber...

Halim: Exam ni Jazz.... Sabar la jap....he he

Jazz: Hah? Rubber Halim....Pleasseeee....

Halim: Ye la.... ye la... Tak sangka U mintak time-time gini...

Halim pun menghulurkan tangannya dan.......

Jazz: WTF???? What are u doing Halim?? *PANG!!*

Jazz bagi penampor kapit kat halim.......

Halim: Tadi mintak raba..... Aku raba la...

Jazz: I said RUBBER!! I want to borrow your rubber!! You idiot... Pervert!! (Sambil ambik pemadam halim)

Halim: Ohh.....pemadam ek.... Ok..ok... sori....sori....he he... Cakap la Eraser.... Nak cakap omputeh...atoi..

P/S: Dah ada bahasa sendiri....guna la bahasa sendiri....
Tu la akibat kalau otak dah KUNING!! he he

16 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum PW

ini kira kelas 1 world lerrr

Wassalam

Nisa Si Gadis said...

hahaha kelakar .

MiSs NoRmaLa NorFiqZ said...

hahahahah...kan dah kena pang...idiot

mynameismy said...

kahkahkah sengal

Cinderella said...

haha kelakar la...mmg patot kene pang sekali...kuning sangat

zarul farhana said...

hhahaha...dlm class dlu pon mmg ckap rubber pon...

pena rozie said...

hi...hi...hi... memang kelakar

Abang Long said...

Salam...misunderstanding tuh...sorang guna english tapi tak betul, sorang fikir bahasa melayu tapi fikiran terkuning sket. Apa2pun, sebelum mengguna apa2 perkataan dlm bahasa inggeris, kaji dulu maknanya dan cara penggunaannya supaya orang tak keliru atau memberikan makna yg salah.

Entry berkaitan Be Careful Using English Words

aizamia3 said...

ai LIKE Abang Long punye komen.. hikhikhik.. ;)

[k]o{q}i[n] said...

siott je...

Cik Asma BLuppy said...

hahaha.. lawak2.

TeAqArH said...

hahaha...mmg siot...sorg otak kuning...sorg lg bajet omputeh sgt..ish3

diana said...

tak pasal2 dapat penampar..
heheh

nur izzati zakaria said...

hahaha . free je kena tampar :D

fiq. said...

kalo sy & kawan-kawan pom memang panggil rubber je dulu time sekolah2, hahah. si halim ni dah block dah mind dia

HAFIZAL said...

lawak betul.