Exabyte

Saturday, July 9, 2011

Muka Merah Apabila....

Wajah kita nie memang anugerah Tuhan.... Unik dan memang tak boleh diganti.... Hodoh dan cantik tu benda subjektif.... Takde yang kekal... Kalau diubah pun... Tetap akan ade orang kata cantik atau hodoh.... Sama jer.... jadi, jangan ubah...he he he

Tapi aku nak mengarut kat sini pasal MUKA MERAH... Kenapa dan mengapa jadi merah... Psal santifik aku tak nak bincang.... kalau nak yang itu...korang dah tersalah masuk blog...Ini punye blog....blog santai punyer...Muahahaha..... Ok.....Ni la penyebab yang aku sempat pikir untuk beberapa minit nie....

KENA TAMPAR
Hohoho....sape penah kene? memang merah la kan... Merah kat kawasan yang ditampar tu.... Aku penah tengok orang kene tampar jer...aku masih terselamat...syukur..hehehe. Cara nak elak.... BEHAVE..he he

CAT MERAH
Ni kalau masa tengok bola.....atau apa-apa yang menyebabkan korang mengecat muka sendiri.... Untuk topik nie....korang mengecat muka dengan kaler merah la kan... Contohnya....masa nak sokong pasukan bola sepak Kelantan ker..... ape ker....he he he..... Betul la kan....

BERAK
Haaa....yang ni muka merah secara original okeh.....NO spicy-spicy.... ORI punyer.... Lagi-lagi kalau sipulan tu tengah sembelit.....Pergh..... Mau meraung dier cube meneram.... Sampai merah-merah mukanyer.... Tapi part dah keluar la bes kan... Ha ha ha ha..... *Opss..terkotor sikit entri nie*

PEDAS
Sape yang makan cili, die la yang terasa pedas kan...Betul la kata-kata tu.... Cuma satu lagi nak tambah... dier terasa pedas dan mukanya akan merah jugak....Harapannya macam tu la...hahaha.....

Itu je yang kau sempat pikir.....so.....ada idea baru ke kawan-kawan....:)

9 comments:

Abang Long said...

Salam...ada lagi tu...masa tengah marah (telinga pun jadi merah gak, baru pas keluar oven, eh silap baru keluar sauna, terlebih malu, satu muka kena geget nyamuk...ish3 banyak lagi tuh...

Latest entry Suka Jump to Conclusion

Cik Baju Kurung said...

kalau keling , boleh ke jadi merah ? -.-"

aimie amalina said...

berak?erk...hhahhaha..

zarulfarhana said...

tp kalaw owg tue kulit dia gelap ckit...xnmpk merah la....

SoLy SoLicious said...

camne berak pun boleh merah... xterpikir lak..hehe

Eza Boom Boom :) said...

ada lagi bro, muka merah sebab malu..haha...malu sebab pakai baju terbalik g kerja ke.Hahahah! merah muka wwoooo..:p

mas saari said...

pakai blusher merah...hehehehehee

Anonymous said...

Alamak....nak cari petua kurangkan muka merah selepas bersenam...sekali termasuk blog santai ni pulak..hehe..tapi boleh tambah maklumat: muka merah selepas bersenam

Anonymous said...

u wont understand how it feels like to be the one who turns red in everything..its not just because of embarrass, i suffer it everyday!!
dan..tu yg buat aku tambah merah bila aku rasa muka aku jadi merah

Ping your blog