Friday, July 22, 2011

Blogger Lalang | Siapakah Dia?


Aku tak nak tuding jari kat sape-sape yer.... Cuma nak bagitau term blogger lalang jer kat korang nie... Mungkin blogger baru tak paham ape yang dimaksudkan blogger lalang nie.... Sebenarnya....term lalang ni boleh diguna pakai di semua tempat.... Bukan setakat blogger jer....

Blogger lalang nie sebenarnya blogger yang takde pendirian.... Blogger yang sekadar melepas batuk di tangga dan jugak dalam lif ikut suka hati...Katelah dalam dunia blog nie tetibe kecoh....ada blogger berbalah pasal satu isu.... Si A ni cakap ke laut.... Si B ni cakap ke darat.... Haaa.....time ni la kalau nak tau dier tu blogger lalang ke tak...

Blogger nie pegi komen di Blog A... Dier pun setuju..... Siap cakap nice entry lagi kat si A tu.... kembang hidung si A.... Kemudian blogger nie terblogwalking ke blog si B.... Pun setuju jugak dengan entri si B! Pada hal idea kedua-dua blogger tu berbeza! Yang mano satu ko betul-betul sokong ni jang?

Haa... macam tu la contoh si blogger lalang... Takde pendirian...macam lalang... sumer dier redah... sumer tempat dier boleh hidup.. Angin monsun timur laut datang...ke timur laut la dier sembah.... Angin barat daya datang.... Ke barat daya la dier sembah.... Hidup tetap hidup... Kesan akibat kat orang lain...dier tarak kisah.... Janji dier hepi...

Blogger lalang ni bagus untuk banyakkan komen di entri... Tapi komen tu memang sah takde input... Ok jer kalau entri tu berbentuk umum.... Tapi kalau entri tu pasal blogger hentam blogger? Atau pasal isu sensitif? Tak ke jadi makin merebak kes tu....atau tersebar negativiti tu? Hmm.... Oleh itu.... cubalah menjadi blogger yang sebenar....Bukan setakat lalang-lalang di dalam tanah terbiar yer....:)

P/S: Bro Ben dah buat awal-awal kat entri INI. Grrr....

8 comments:

saiazuan said...

sama kategori ngan penyokong neutral bola la kan? klu team tu kuat dia sokong, team tu gol dia sorak..

http://eleventx.blogspot.com/2011/07/aku-seorang-blogger.html

Pembawa_Wacana said...

@saiazuan: Sama...tapi berbeza dari segi sebab dan akibat... bola memang just for fun! :)

a.samad jaafar said...

salam bro..
yg mcm tu blogger lalang ye..

tapi aku suka puji la bro.. tujuan aku utk beri semangat utk dorang terus menulis.. tak boleh ke gitu bro.. hihihi..

aimie amalina said...

waa~ fenomena di dunia blogging an..emm3..take note! =)

Hakim LoLx said...

aishh..mcm2 jenis blogger skang nih

Acik said...

tengok jenis entri kot. kalu yg santai2 cam tentang makanan kegemaran ke ... tak kisah kot dia kata feveret dia nasi dagang sama cam tuan blog.
kat blog lain, feveret dia jadi mee rebus sb tuan blog tu suka mee rebus ... eh, ini ke yg dikatakan lalang tu?

udin said...

hurmm.. macam2 noh.. baru tau term blogger lalang ni.. BA pon ada wat entri pasal ni..

puanbee said...

seeloknya tak yah masuk belah mana2 pun , sbb punca blogger gaduh kita tak tahu masing2 nk pertahankan diri sendiri , mesti ada tokok tambah punya ...