Sunday, July 17, 2011

Kenapa La Jadi Begini......

Dari semalam aku tak senang duduk... Haih... kenapa la time-time nie nak kene macam nie.. Aku dah la nak keluar lepas nie.. Tak tau la nie ok ke tak.... Semalam dah cancel satu appointment dah... Hari nie tak tau la macam mana keadaannya.....

Semalam sempat hantar barang doorgift jer... Hari nie tak tau la ok ke tak....ingat nak ke rumah kawan di Putrajaya....sekali dengan tu nak la singgah jap di Pesta Flora tu... Nak jugak tengok ade ape kat sane kan... Tapi tak tau la nie ....

Pasal aper? Hmmm..... perut nie....dari semalam meragam... Tah ape yang aku silap makan.... ingatkan hari nie dah ok.... Tapi tempat kunjungan rasmi aku masih lagi tandas si mangkuk air yang tak kering-kering.... Takkan nak masuk tandas rumah orang pulak kan... Orang tua cakap.... tu la makan tak baca bismillah... Tapi aku selalu sebut bismillah dulu sebelum makan... Doa makan jer jarang...he he he

Sempat lagi intefrem pasal doa makan.... Haa...sebut pasal doa makan... berapa kerat jer dari kita berdoa dulu sebelum makan? Yang aku tau...bebudak yang baru lepas belajar fardhu ain jer baca doa makan... Ataupun kalau yang dah berumur nie...masa kursus atau majlis-majlis jer... tu pun doakan kesejahteraan majlis..bukan doa mintak keberkatan makanan....

Baca la doa makan.... makanan berkat....berkat la jugak darah daging tu.... kejap je pun...tak sampai seminit.... kalau nak bergosip pun....tahan la jap depan makanan.... Kalau nak mengumpat pun... tahan la jap depan makanan.... Takkan nak penuhkan darah daging kita dengan makanan yang penuh semburan gosip dan mengumpat kan.....:) Ok la...nak sambung uuk uuk jap.....hahaha

IKLAN BERBAYAR: Eh, korang nak download ebook percuma tak, ini khas untuk pengguna blogspot! cara letakkan Facebook Like, Tweet button dan Google +1 secara professional. PERCUMA beb. Tekan di sini untuk download <--link(http://bloggernewbie.info/2-2/)

6 comments:

pena rozie said...

Jangan lupe mkn ubat...

Ichaa Thira said...

take ur rest

Ichaa Thira said...
This comment has been removed by the author.
Famili Ceria said...

lepas nie jangan la lupa baca doa makan...hikhik...:)


Entri Menarik Di Sini:
1)Iphone 4 Boleh Jadi DSLR??Jom tengok..

Eza Boom Boom :) said...

minum air panas.. :)

aizamia3 said...

betul2.. bila makan bersama keluarga di rumah mesti lengkap doa tu siap dengan maksudnya tapi bila makan sorang2.. alahai.. selalu miss baca doa makan..

Ping your blog