Wednesday, July 13, 2011

Pasangan Mawi dan Ekin | Bakal Papa dan Mama To Be

Syabas untuk Mawi dan Ekin kerana dikhabarkan bakal menjadi papa dan mama macam aku jugak....hihihi.... Dengar citer Ekin dah mengandung selama 7 minggu (dari tarikh entri ni)..... Bagus la tu Mawi.... Aku sangat-sangat memahami kegembiraan ko dan Ekin....

Tahniah!
Cuma aku nak nasihat kepada Mawi dan Ekin.... Jaga la elok-elok kandungan tu yer... Awal-awal pregnant nie memang kene jaga betul-betul..... macam aku alami sekarang.... Segala keje berat aku kene halang wife aku dari dibuat.... Wife aku pulak memang suka buat keje mengemas.....Kene la aku selalu nasihatkan...

Kalau ikutkan nasihat doktor.... Disebabkan kandungan ni kandungan pertama....Kene jaga sebaik mungkin....sebab kita tak tau sekuat mana kekuatan rahim tu nak pegang baby to be tuu..... So, kene la extra cautious.... Lagipun aku dengar citer yang Ekin ni dah dua kali keguguran kan... Lagi la kene jaga...

Muka hepi je ek..hehe
Kepada Mawi..(kalau dia baca blog tak femes nie).... Tahniah dari Bro Wacana.... semoga anak tu selamat dikandung dan dilahirkan.... Semoga bertambahla zuriat seorang lagi orang Islam di dunia nie....:)

P/S: Bolehla kita berbesan yer Mawi...hehehe

17 comments:

cucu umie said...

semoga mereka diberi chye mata yg baik2 and soleh dan solehah..sama juga dengan bro yer..semoga dpt menjge isteri dengan baik2 ye

~eZmALiZa~ said...

woww..tahniah la utk mawi and ekin :) baru tahu lepas bace entri nie..hehehe =D

risa said...

wahhhhhhhh tumpang hepi jugak..sebab hari tu baru tengok news derang kata belum ada rejeki...hehehe
alhamdulillah:)

amiraliyana said...

wah.. akhirnya.. kalau mereka bca komen sy ni.. hehe tahniah dari saya! =) kpada PW jugak.. :)

Fathiah Hamim said...

happy ja diorang,. bagus2

Anonymous said...

hai saya Ikin..mekasih yerr atas entry ini..kihkihkih :)

Ct Aja said...

alhamdulillah...

leyzajamil said...

well done!!!!
berakhirnya penantian mereka.

:: Mrs.Eady :: said...

semoga semua nyer selamat hingga ke akhir nyer...

Eza Boom Boom :) said...

alhamdulillah, rezeki dorang dah tiba... :-)

Rozali said...

Assalamualaikum PW

tahniah

Wassalam

kayrul-shah said...

tahniah untuk bro wacana gak...trimester pertama nie kena jaga betul2..macam2 boleh berlaku

Mylady said...

Assalamualaikum..

First of all tahniah diatas khabar gembira for you and your wife..alhamdulillah...doa2kan untuk saya juga ek...

Anyway, thanks sebab sudi singgah ke blog picisan saya tu..

IBUNDA DELIGHTS

EZAN IDMA said...

mesti ank dy comel nt! ehhe

tunz said...

alhamdulillah...tahniah untk mawi n ekin...juga untuk tuan blog ....

luqman zakaria said...

tahniah tahniah!

arepnakbebel: BYE BYE TESCO! WELCOME NIKE!

tomato said...

ni org kampong mawi dtggg . kekekeke ;p