Thursday, July 21, 2011

Akak....Kurangkan La...Tak Tahan Aku....

Dalam kesibukan keje dan jugak kesibukan menulis entri blog.... Aku bukannya tak keluar langsung dari rumah tu... Walaupun aku masih lagi tak mampu nak tulis entri on da spot macam Ben Ashaari.... Tapi idea aku tetap kumpul dulu....Balik rumah baru aku tulis banyak-banyak..... Kadang-kadang sampai 4 entri sekaligus... Tunggu masa je la nak published....Guna auto-published....he he.

Ni salah satu entri yang aku kumpul dulu... Citer ni masa hujung minggu hari tu lagi.... Citer di Alamanda.... aku dan wife pegi ke sana nak shopping dekat Carefour... Nak beli barang dapur.... Dah kosong dah barang kat dapur tu aku lenjan.... Lapar punyer pasal.... ha ha ha...

Masa duk lepak di D'Rasa.....Food Court di Alamanda tu... Sambil makan nasi campur dan air coconut shake...Kongsi gelas besar dengan wife aku (bajet romantik la ni...hehe)... Aku duk usha kat sorang akak nie.... Bukan usha sebab sexy mexy okeh! Aku dan wife aku sama-sama usha nie...Sebab kitorang makan di tepi escalator...saje nak makan sambil usha orang lalu-lalang...he he he

Lama jugak la kitorang duk tengok akak tu... sebabnya.... Dari naik escalator...hingga la jalan-jalan ke kedai buku dekat food court....Asyik duk make up jer.... Bedak sana....bedak sini... Touch up sana....touch up sini.... Aku tanya wife aku...sumer pempuan memang lumrah macam tu ker? Dia cakap takde la sampai nak make up tengah-tengah jalan...Tu dah over!

Aku usha dier sampai le dier pegi beli makanan....memang tangan dier tu duk pegang alat make up jer... Ala.... bedak yang sekali ada cermin tu.... haa...tu ler yang melekat kat tangan..... Aku nak tergelak pun ade... Wife aku memang dah lama gelak... Die pun rasa kelakar tengok pempuan tu.... Aku ingatkan perkara biasa! He he he....

Nak make up tu agak-agak la kan.....Jangan sampai kat tengah jalan duk touch up je memanjang.... yang tengok korang pun bukannya suami kat situ....Orang ramai yang menengok nyer... Tak ke lain niat tu.... Kalau yer pun nak touch up...... Touch up la kat dalam tandas ker....Kat mane-mane ker... Ni sampai orang jalan sebelah pun dah terbersin.... Dah macam jerebu dah kat situ sebab habuk bedak duk terbang...

P/S: Ke ramai yang buat gitu? hehehe

18 comments:

Nyamuk Terbang said...

dia rsa dia lawa la tue

Isteri Encek Bard said...

hahhaah..... tak puas dengan kecantikan kot.. IEB malas.. klu dah lepas wuduk tu pucat lesi jer muka...

Munna said...

isy tak smua gitu PW....sy ni kalau kuar g mane2 dlm handbag cuma ada hp ngan purse je...alat mekap sume tggl kat umah...

malu la..agak2 la akak tu pun...hisy

Mohd Hazwan Hashim said...

haha !!! dia rasa dia hebat . sbb dia sorang je ada bedak mudah bawa !!! :)

aizamia3 said...

itu terlampau taksub sangat tentang cantik lawa diri dia.. tak semua macam tu.. dia takut make up dia cair tu.. ;)

jehanfrhin said...

agaknya dia xsempat make-up kot sblum kluar umah.. 2 yg jdi mcm 2.. sian dia kan.. haha..

Rai said...

hehe..tu namanya pompuan tak tau adab bermekap..mak aku siap pesan lagi jgn buat perangai mcm tu walau pun dia tau anak dia bukan jenis suka mekap..

TeAqArH said...

bgusnye akak ni...x kre tempat

The Crows said...

haha.. LC pun rasa tu da over..
biasa tgk org make up2 ni bila kat toilet je.. ni merata2..

Eyda Syahida said...

bedak tu luntur kot.. takpun serap masuk lam kulit.. sebab tu asik touch up.. hahah :D

mas saari said...

selalu touch up kalau lepas makan je, pakai lipstik sikit! hehehehe

akak tu bajet lawa kot?

Rozali said...

Assalamualaikum PW

mak nyah kutttt
he he

Wassalam

kakchik@ella said...

terlebih jaga kot akak tu?? hihi.

ms_panda said...

haha teringat plak watak kilafairy dlm cte karak masa awal2 tu..sepanjang 15minit dlm kete tu tak habis2 touch up,tgk2 muka kt cermin,juih2 bibir tak henti2.kelakar la kesian dpt watak gitu

mynameismy said...

haha.. tade maknenyeee nk buat gitu...

Scarlett O'Hara said...

Ada juga cikgu yang kena gelak dgn budak2 sebab asyik nak touch up je.Dahlah mekap 2 inci.

c-ma said...

waaa...dasyattt...nk jupe boyfrenz la tuh...ha3

.........cP~ said...

kekurangan keyakinan diri je tu. sebab tu bergantung pada make up sampai macam tu sekali.