Exabyte

Friday, July 22, 2011

Bot Berhias | Pesta Flora Putrajaya

Ni citer minggu lepas..... Aku dan wife aku bersama dengan keluarga kakak ipar aku ke Putrajaya...Saje nak bergumbira...Nak usha-usha apa ade di Pesta Flora di Putrajaya nie.... Not bad la.....Banyak jugak benda menarik kat situ.... Boleh jalan-jalan....Boleh makan-makan...he he..

Tapi yang paling dinanti-nantikan ialah....bot warna-warni nie..... Bot berhias..... Memang cantik dilihat di malam hari.... Aku dan wife sempat pegi sebelah khemah VIP....Dapat la tengok bot tu dari dekat sikit.... Dan ni la beberapa gambar yang aku sempat snap guna kamera wife aku.....




Lepas tu....event utama.....iaitu pertunjukkan bunga api....memang agak gempak..sebab dekat giler... Percikan bunga api kat atas....kerlipan lampu warna-warni kat bawah (dekat bot-bot tu la..) memang semat... Puas hati la datang....Lagi-lagi kakak ipar aku......Sanggup datang dari Rawang tu.....



Overall....memang menarik....banyak gambar lagi aku snap...tapi boleh tengok dekat facebook aku je la... malas nak upload banyak-banyak kat sini....Facebook pun yang wife aku jer banyak... Aku nie jenis malas nak upload gambar.....hehehe.

11 comments:

DiriKu said...

Pergi last day tu...tapi siang...tak stay sampai malam...hukhukhuk

Popoi said...

cantik2,, ^_^

mynameismy said...

santeknyeee!!!

Asha Nini said...

mak aih..cantik gile..patut malam2 je berderet-deret keta parking kat area presint 2 tu...aku yg dok sini pun x gi..meyesal kah?? sudah terlambat...huhhhu...rugi...rugi...

Isteri Encek Bard said...

huhuhuh tak dapat nak tengok bot berhias tu sebab ramai sgt orang

udin said...

peh! menarik.. nasib baek jauh.. kalau tak mesti singgah.. huhu~

:: Mrs.Eady :: said...

cuti-cuti 1 malaysia ade buat contest gmbr light bot putrajaya ni masuk la mane tau dpt hadiah grand prize 3k...

cik pulau said...

wahhh.. canteknya..
tak pernah sampai sana.. floria ke.. hot ballon ke..
arghh..
asyik tak berkesempatan je..
skang kat kg..
mana2 pun xleh g.. grrrr..

BRO_MONDAY said...

bro wacana : ni masa ari selasa kan??? masa Ng Yen Yen datang tu kan? juga Raja Perempuan Perlis pun turut berangkat ke sini kan? ada pertunjukan bot berhias masa tu, pastu bunga api lewat dari biasa, slalo jam 10pm dah tembak, tapi hari tu lewat jam 10.30pm...

ai sefemili ada situ jugak...koh koh koh

Pembawa_Wacana said...

@bro_monday: Bukan ker hari tu hari ahad ker?

BRO_MONDAY said...

bro wacana : ari selasa ah...ai ingat lagi, kan ada pasar malam time tu..putrajaya pasar malam nye ari selasa dan jumaat..koh koh koh

Ping your blog