Friday, July 8, 2011

Sedapnya Bang...

Sedapnya makan aiskrim...eh...silap... Sedapnya abang tidur yer.... Tah ape la yang didendang dalam mimpi tu... Siap bersengguk-sengguk lagi.... Nasib baik tak di landing kan kepala di bahu orang sebelah....kalau tak, manja-manja jadinyer.... he he he

Ni al-kisah masa dengar khutbah tadi.... Ada sorang abang tu... syoknyer dier dengar khutbah sampai tertidur.... ok...sebenarnya tu kebiasaan kalau time dengar khutbah.... Tapi yang nie extreme sikit....sebab sampai terangkat papan punggung tu....macam nak tersembam ke depan! 

Kalau dikire pasal air smayang...dah terbatal dah tu...sebab tertidur dan terangkat papan punggung walaupun sekejap... Nasib baik orang sebelah tu bagitau suruh amik air smayang balik... Kalau tak..selamba rock n roll dier je kot nanti semayang gitu je lepas tersedor..hahaha

Aku sebenarnya respek kat brader kat tepi tu... Susah nak cari orang tegur benda-benda gitu....sebab kebanyakan sekarang ni ikut trend "takleh jaga tepi kain orang"...nanti dipanggil bizi bodi! Kan...kan... Dan respek jugak kat abang yang tidur tu...sebab tak cepat melatah dan melenting toink toink lepas kene tegur..:) Aku kat belakang depa... sampai aku pun tak khusyuk tadi sebab duk tengok abang tu terhangguk-hangguk...he he he..

11 comments:

Fazil Hamid said...

macam-macam hal mase khutbah...
kat tmpt saye ni..imam membace khutbah..die dok sebok membace novel...ape la bebudak zaman sekarang ni..

aizamia3 said...

dia tak cukup rehat tu.. ;)

ishiko said...

bagus bagus lain kali pakcik pulak tegoo ye..

:: Mrs.Eady :: said...

suka cerita2 mcm ni sb inilah realiti..

Eza Boom Boom :) said...

ada lagi orang yang boleh tegur direct ek pasal hal-hal agama..Hehe..respect to him...:).Patut dijadikan example..

Isteri Encek Bard said...

betul tu Pw susah nak jumpa orang yang suka menegur bab-bab agam nie.. tapi kalau bab lain ramai lak suker orang emengur

forever love said...

salute dgn brader tue

farra said...

iskk..camne nak wat laki camtu ni?

Anonymous said...

kat tmpt gua, ade mamat nie siap bole bentang beg wat bantal lg... ape cter...

simanis said...

masa semayang jumaat tu memang peak setan kuar beramai ramai...
tu yang mengantuk tu...

Ujang9897 said...

yup..respek brader tu...,