Monday, July 11, 2011

Nak Femes Punyer Pasal, Sanggup Buat Apa Saja...APA SAJA???

Ingat pagi-pagi nak gerak ke Serdang... Tapi terlewat jugak....stuck pulak dalam jem orang nak pi keje.... Hadoi.. Terpaksa la lambat sikit pi keje.... Masuk je keje...nak online sat.... Sebab dah lama aku tak ping blog aku di mane-mane.... Traffic tak payah cakap la kan... Jatuh la sikit....Sebab masa kat Perak, aku online buat entri jer...Habis buat entri terus tutup.....

Dalam duk usha-usha status member dalam facebook....Aku terbaca topik baru yang hangat diperkatakan.... Blogger menipu traffic gune IFRAME.... Apa tu IFRAME? Aku pun tak tau ape ke jadahnya IFRAME... Macam tak nak ambik kisah....Tapi perasaan ingin tahu dah mula merasuk diriku.....Acece....macam ayat buku novel la pulak..ha ha ha

Laaaa.....rupa-rupanya ada blogger sanggup menipu nak dapatkan traffic tinggi guna cara tu... Ape kes nie.... Dah malas berusaha ker....atau nak femes cepat sampai sanggup gune jalan pintas yang salah nie.... Dah la blogger tu aku rasa memang boleh naik dengan usaha sendiri.... Tapi tak sangka pulak sanggup buat gitu.... Agak-agak la kan.... Nak potong blogger otai ker?

Bagi aku la kan.... Jangan taksub sangat dengan ranking blog atau traffic tu.... Buat sekadar yang mampu saje dah la kan.... Kalau korang kreatif dengan entri yang dsukai...Insya Allah korang cepat naik.... Tak perlu nak curik traffik orang lain... Perlu diingat...dalam dunia realiti... Bukan senang nak naik.... Bukan senang orang nak admire kita punyer work... Kene la berusaha.... Tapi tak perlu la nak memijak-mijak kawan-kawan... Itu bengong namanya.....

Bahaya orang macam nie ni.... Bila-bila masa akan tikam dari belakang... Depan senyum...belakang punya la kemain baling batu dan duri... Kita yang sakit....dier duk gelak sambil pijak bahu kita... Usaha kita dijadikan batu loncatan si blogger nie..... Betapa malasnya dier nak berusaha... Nasib baik pasal blog... Kalau pasal keje nie... Memang sah kene pecat dengan notis 24 hours.... Kalau keje kerajaan.... nama di blacklist oleh semua agensi kerajaan... Memang sah keje buat rumah batu je ler pastu.....

Matlamat kita tak membolehkan kita menghalalkan semua cara.... Tetap ada batas-batas nyer... Perkara baik akan dibalas baik....Perkara jahat akan dibalas jahat.... Kalau yang terlepas lagi tu.... Tunggu je ler.... Kemungkinan korang akan kene yang lebih berat lagi....

23 comments:

Isteri Encek Bard said...

memcam lah diorang nie... klu betul2 nak maju dalam blog.. usaha.. usaha kan tangga kejayaan bukan ambil cara mudah

ArulchelseA said...

kih kih kih.. biasa la tu.. tk piaj tak naik.. tp silap pijak...pijak org lak..kena pijak balik la jwbnye..

*haa kan da jatuh..(pinjam dialog otai kmpung dusun)

Syuxer said...

biasa ar bro..nak naik punya pasal..main bantai je kaedah untuk femes...tanpa lupa ada mata2 sedang memerhatikan dengan penuh tajam dan penuh makna hehe

HasrulHassan [HH] said...

Harap lepas ni berhati2 ... jangan sampai pinar mata dek kerana ranking.

zuwaidah said...

IFrame??? first time dengar nih...huhuhu ketinggalan la pulak kak zu nih.

cik pulau said...

memang topik sedang hangat diperkatakan skang ni..
hehehe..

tak perlu kot sume tu..
yang penting kita semua enjoy blogging,,
kan..^^,

wan_cikgumuzik said...

nice entry... harap dengan apa yang berlaku dan terjadi kepada si pengguna iframe dapat berubah dan dijadikan pengajaran kepada blogger2 baru nih...

Rahmad said...

usaha dengan cara sendiri..

biar lambat yg penting halal..

kayuh perlahan-lahan..tak perlu nak gelojoh sangat kejar ranking malaysia..top 500..

::Mastura Zakaria:: said...

apalaaaa pekdahnya nak jadi femes kalau guna taktik mcm ni....

Abang Long said...

Salam...dulu, orang guna iframe utk memudahkan pergi ke web lain tanpa buka tab atau window baru..tapi lepas banyk tutorial macamana utk buat scripting dgn iframe, mcm2 teknik orang buat termasuklah menarik visitor mengguna web orang yg dah famous.
Mungkin nak kaya cepat melalui internet dgn tanpa usaha lebih sanggup buat sesuatu yg melanggar etika.
Ada juga website yg memaparkan gambar-gambar lucah untuk menarik visitor sedangkan kandungan web atau blgo tsb sedikitpun tidak memaparkan gambar2 sebegitu..
Apa2pun, jika ingin mencari rezeki halal melalui internet, gunakanlah juga cara yg halal dan beretika.

Latest entry Iklan Mengurut atau Melacur?

hafizulhakim said...

iframe tu apa?

naju said...

HISH.. macam2 la diorang ni kan

mcm ni lah said...

tu le semalam aku tengok si ir n byk bloger2 lain dok kutuk2 bloger tu,. tak baik bloger tu buat mcm tu,. baik dia mintak mahap ngan bloger2 lain,. sebab ni kes besar tau,.

simanis said...

saya hanya tahu menaip...
bila dengar kes tu semalam, takut nyaaaaa rasa...ramai orang marah dia...

Ujang9897 said...

bagi aku kes orang hutang lagi patut kita hebahkan..,

tapi bila benda tu kita hebahkan org kata bukak aib...fak..!!! hutang dlm islam lg dituntut...grr



wei kau sedar tak org curik trafik kau..

Alin Hassan said...

heishh ade mcm tu jugak ka.. iprem tu tun tak tau pe bende. keh keh. ok lah saya buta it rupanya T-T

BRO_MONDAY said...

bro wacana : macam² isu hangat lah skam ni...adesss...malam tadi lagi ai terbaca dalam entry IR pasal ni...

zarulfarhana said...

tue la...smlm trbaca gak sai nie....

Norhisham Nordin said...

aku pun tak tau iframe tu hape... huhuhu... apapun, aku cuba nak ngelakkan org benci aku... so, kenalaa hati2 kan..?

Blogger penipu sudah berdiam diri..? Takkan senyap jek..?

cik najihah said...

alahai...wat the hal..
banyak lagi care lain nak pemes..x nipu pon bole pemes..
kes macam ni kene jugak tengok 2 2 pihak..
x bole judge 1 pihak je..bile bace 2 2 blog semalam rase 2 2 salah kot..em..nak berblog dengan care yang pro lah..

Eza Boom Boom :) said...

ini cerita pasal apa ek? eza tak fhm laa..huhu..ada spe-sape nak citer..? sangat blur...huhu..eza ketinggalan..

NUR said...

setuju lagi dgn abg long..

Bila Ku Kata Cinta... said...

kite pelan-pelan jln..cam kura2 jek..takpelah

Ping your blog