Wednesday, June 8, 2011

Agak-agak la Akak Oit.....

Ni citer semalam...mase au tengah keluar jalan-jalan dengan wife aku di Wakaf Che Yeh... nak menjamu mata sebelum pulang ke Selangor.... Masa aku dan wife aku tengah menikmati keadaan tu..... Tetibe nampak sebuah kete lalu dengan rileknyer..... Dalam kete tu aku perasan penumpang dier jer...Sebab pempuan..ha ha

Tapi bukan sebab cantik atau comel.... tapi sebab kekurangan ajaran kot... atau dengan kata pendek nyer.... kurang ajar.... Dier dah la bukak tingkap kete.... pastu boleh pegang rokok rilek je tanpa segan silu.... Dah la dekat Wakaf Che Yeh nie ramai orang... dah la muka tua je aku tengok.... Tua sebab tak dapat cahaya iman kot....

Agak-agak la kak oit..... tak payah la nak tunjuk esyen kamen dengan pegang rokok yang tengah menyala di depan orang ramai dalam kete tu.... Makcik-makcik sumer perasan....terkejut sumernyer..... Melatah pun ader.. aku dan wife mula-mula geleng-geleng kepala jer.. Biler dah ramai makcik yang perasan.. apa lagi... aku tumpang la sekaki duk mengutuk pempuan tu..he he...

Ingat...kita ni ada adat..... lagi-lagi pempuan... adat-adat sopan dan budi bahasa... jangan la dibuat perkara kurang ajar depan orang ramai... kat Kelantan nie bukannya Amerika...bukannya Singapore... Nak tunjuk habit smoking tu pun..biar la berpada-pada....Bukannya benda baik pun nak menunjuk-nunjuk...

Dan lagi satu... sebab dengar dier bebrorak sikit-sikit masa lalu kat sebelah... memang sah Melayu! Paham-paham la kan kelajuan kete masa tu takde la laju....jalan sesak denagn pejalan kaki... Lagipun kete tu sebelah je lalu.. memang siap kene muka aku lagi asap rokok si minah senget tu.... Nak je aku baling air kelapa aku time tu... Tapi tak jadi... sebab aku dahaga...nak  minum lagi..he he.

21 comments:

shopping2u said...

aloh rindu nyoh ko wakaf che yeh

shopping2u said...

entri last utk mlm ni sebelum smbung duty (-.-)'
http://www.my-shopping2u.com/2011/06/jangan-jadi-burung-belatuk-okeh.html

iLa suHaiLa said...

tadi bru jer pulang drpd wakaf che yeh..erm..mnusia mmg kdg2 lalai..sedih2..*tiba2

puanbee said...

kelantan rupanya PW ni .. :)

'CikMimiEy' said...

pompuan isap rokok ... alahaiii !!

harrazdani said...

belum berkesempatan ke wakaf che yeh...:)

Budak Botak said...

FAKTA: Bilangan perokok wanita semakin meningkat.

sergeant keroro said...

semakin ramai orang pompuan hisap roko, boleh tengok kat mane-mane jek.

berita sengsasi said...

Merokok menjana ekonomi negara!!

cik husna said...

walaupun dok badar da selalu nampak pmpuan merokok, tpi stil rasa jengkel..apentah lagi kalao makcik2 yg da berumur pun merokok jugak..jengkel berganda

ApiH said...

takde akal punye org tu... macam la hebat sgt merokok ni...

♥Mrs.Eady♥ said...

hurmmm....takde pemikiran org mcm ni!belagak je lebih...huhuu...

nsdahlia said...

mmg sgt kekurangan ajaran dan adab sopan perempuan tersebut.


tp, kalau lelaki merokok kat tempat awam cthnya restoran kat tempat org makan pun kurang ajar gak kan?

aizamia3 said...

nampak kurang sopan bila seorang perempuan hisap rokok lagipun kan tak baik untuk kesihatan..

nape PW tak nasihatkan dia.. mana tau dia dengar lak nasihat PW.. hikhikhik..

Abang Long said...

Salam...nasib baik kau tak baling dgn air kelapa tuh...kalau tak lg laju dia isap rokok tu coz ada perasa kelapa..huhu

http://abanglongonline.blogspot.com/2011/06/aku-tak-tahan-geli-diurut.html

risa said...

takleh nak cakap ape dah...emmm
adik saye sorang tu pon merokok...alahaiiii

Fitri Senin said...

i dont know why org skrg xde sensitiviti dan manners langsung...sy xkisah org pompuan ni dia nk tonggang tebalik ke hape...tp sy btl2 mrh bila org pompuan yang perasan cool ni meroko dpn budak2 kecik..cam xsesuai kan..???then there will be Q..Pompuan merokok boleh ke..???

mOoN said...

me memang x suka lelaki merokok apatah lagi pompuan... isk!!

mas saari said...

kita pernah nampak budak perempuan pakai baju sekolah lagi...selamba je asap berkepul2 keluar ikut mulut!

Isteri Encek Bard said...

tak [paham kenapa pempuan semakin ramia yang emrokok

Srikandi Bonda said...

sekarang ni.. isu merokok brleluasa je. tak kira tua muda.. tak kira lelaki prempuan. Pandai-pandaila bawak diri tempat orang. huhu