Tuesday, June 28, 2011

Bila Nak Ada Balik Akademi Nasyid Nie....

Aku dengar Akademi Fantasia dah berakhir kan..... Hari tu dah last kan... Ermm....maka berkurangan la satu pertandingan realiti show bab-bab menyanyi kan.... Tapi aku tertanya-tanya nie.....Bila nak start balik Akademi nasyid nie....

Sebab aku suka rancangan realiti nie..... Lagu-lagu dier bagus untuk masyarakat kita.....membawak kepada kebaikan dan keinsafan.... Macam ni la yang patut diketengahkan LEBIH..... Tahun sebelum ni yang sempat aku ingat..... dimenangi oleh saudara Azhan Atan.... Suaranya lebih sedap dan best kalau dibandingkan dengan juara AF... Cuma rupa parasnya takde la menjadi kegilaan remaja.....:)

Dah kata penyanyi kan.....suara la patut dipentingkan kan.....kan..... Ke tak ek.... korang pikir-pikir kan la yer... Cuma aku harap... rancangan Akademi Nasyid kembali la disiarkan.... Udah-udah la AF tu.... tiba la masanya dinaikkan gelombang nasyid kembali..... Jernihkan jiwa anak muda balik.... Dah banyak yang dah jadi hitam nie... Bukan saje hitam sebab asap...hitam sebab hiburan melampau pun dah sampai tahap kronik nih.....

Dan aku rasa yang baca entri ni pun sikit jer nih....Komen.....kompem sikit.....kan...kan.... Lantak la.... janji aku bagitau apa yang terpendam kat hati aku..... Tu la gunanya ada blog.....Sampaikan pesanan secara direct ke pembaca....:) Aku letak sekali salah satu video dari juara Akademi Nasyid dulu...



Amacam? :)

UNDILAH SAYA BAGI YANG BAIK HATI ... SINI
JOM JOIN GA YANG BEST NIE!!....DI SINI

5 comments:

aizamia3 said...

a'ah.. AF lagi menonjol.. lagi kuat pengaruhnya..

EiZaRaZiErYa said...

ye xye~ bile lagi nak ade akademi nasyid eh..zie minat kot~ dulu mase ade~ dok melayan 2 je~ xkan n xboleh miss~ kuang3.. wink3 >_<

Cheq Sue said...

buat ape akademi nasyid..ha ha ha ...kan dah ade ape ke tuh...suara emas? huh...malu nak nengok...

slumberdek said...

kalau ada lagi lepas ni nak join juga nak test power....vokal terbaik huhuhuhu piching banyak lari lalala keh keh keh

Muhamad Dinie said...

x suke AF dari dulu lgi..haha..XD

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785