Thursday, June 16, 2011

Cara Alternatif Naikkan Traffic Blog Untuk Blogger baru

Sebelum ni kalau korang dengar...nak naikkan traffic blog...korang kene blogwalking kan.... atau pun... korang kene mesra dengan blogger lain kan.... Haaa..... itu cara yang biase jer..... Cara blogwalking bagus.....tapi untuk traffic sementara jer.... Tak kekal....

Nak kekalkan traffic tu..... korang kene berusaha lebih lagi.... blog aku ni pun tak stabil lagi dari segi traffic... kadang-kadang cecah seribu lebih....kadang-kadang dalam tujuh lapan ratus jer..... Bergantung pada topik dan kekerapan aku update entri....

Tapi kalau korang nak cara lain...koarng kene usahakan supaya blog korang berada di blog orang lain.... Salah satu cara.....biar blog korang berada di bloglist orang lain... Itu tandenye blog korang sudah mula dikenali.... Satu lagu ialah.... Dengan BERSKANDAL....

Skandal nie...bukan nyer buat jahat der.....tapi macam rakan kongsi dalam dunia blog.... korang berpartner dengan orang lain.... Maksudnyer...... korang dapat traffic dari blog dier...dan blog korang sendiri...sama juger dengan si rakan kongsi korang tu.... Itu barulah tolong menolong dalam berblogging... 

Tapi ramai yang tak nak buat....kenapa ek? Sebab rase blog korang lebih traffic dari orang lain ker....atau rasa lebih menguntungkan orang lain dari blog sendiri... Sebenarnya sama-sama untung... Tengok blog-blog yang dah lama bebrlogging...kebanyakan nya ada rakan kongsi..... sebab depa tau cara tu akan dapat traffic lebih dari bergantung kat diri sendiri jer..... :)

Jadi..... bukakan lah hati korang untuk berskandal....aku ada bukak kaunter pendaftaran di SINI ....untuk cari rakan kongsi secara rawak..... Sesuai untuk semua blogger baru.... Jom......Kalau tak nak berskandal.. Join je la GA aku nih.....korang dapat hadiah free-free kan.... Nak join klik SINI... hah? Tak nak jugak?? APA PUN TAK BOLEH!! he he..

13 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum PW

tentu rasa seronok bila traffic tinggi

Wassalam

She's Gee said...

boleh dipraktikkan! Thanks!

Gee baru tulis "Perkara Wajib sebelum start Blogging!"

fatin6789 said...

salam, fatin dak baru dunia blog nie..
berskandl? hee~ comel ja ayat..

ijam ismail said...

nice info!


come vst my blog k
=)

Подтверждаю said...

as salam..
apesal satya selalu miss baca blog bro

>_<

haha..nampaknya kena susun balik ni bloglist. serabut lak.adei..

wah! wah! menarik! tapi jiran saya sedang exam. dia pun tak update. maka traffic. mudah2 mudahan berjaya hendaknya..ameen..

=)

waN Mohd Salim said...

huhuhu PW dah sombong dah ngan PS :p
.. ps x de la traffic tinggi .. 100 je dh semput

アヌム ちゃん said...

nak jadikan pw skandal blog fmty tp traffic tak tinggi cam pw..huhuhu

Eera Shera said...

sape la nak skandal ngn kite ni.. blog bru lg nak hidup..hehe

adanaberkat said...

salam. siapa nak beli skandal mai mai halal punye tatak sombong

tyka said...

alaa. susah la nk dapat scandal. muahaha

http://sitiatikah.com/2011/06/16/pengalaman-aku-berblog-selama-7-tahun/

saiazuan said...

berskandal ek??haha style

Andrik McVean said...

very nice tip

resepi.org said...

Advice yang bagus

Ping your blog