Sunday, June 12, 2011

Tips Free Traffic | Optimumkan Post Entri Korang Untuk Pembaca

Aku ada buat GA oit.....sape nak join... klik SINI...

Secara ringkasnya... traffic boleh dijana daripada bentuk atau jenis entri korang... Entri yang ditulis mestilah yang ingin dibaca oleh pembaca... Logik la kan....kalau si pembaca tak nak bace...bukan pembaca la namanya.... dan blog korang kurang la traffic kan... Banyak yang cuba memfokuskan blog mudah dicari dalam search engine.... Tapi terlupa pasal loyal reader korang atau real interest untuk sesuatu entri...

Korang boleh cuba mempraktikkan tips-tips penulisan yang aku dah bagi di entri INI. lepas bace tu....korang boleh upgradekan lagi dengan memahami entri ni puler.... Cara nak mengoptimumkan entri tu.... korang kene la mengolah ayat korang menjadi enjoy untuk dibaca.... Ada mesej....tapi si terkena batang hidung pun rasa tak terhina....:)

Kalau boleh...buat cara penulisan macam tu sebagai habit nanti.... korang mungkin dan dapat pembaca yang betul-betul meminati penulisan korang...Dan akan selalu datang dan berkunjung ke blog korang tanpa mengharapkan balasan balik...Loyal reader la senang citer.. Sebab dia sukakan blog korang...bukan datang ke blog kerana mengharapkan kita datang balik.....

Entri yang dibuat hendaklah santai...info semasa dan ringkas... Kalau nak buat kisah personal pun...selitkan sikit benda-benda gini..... Biar orang rasakan entri ni tak membuang masa dier.... Biar pembaca rasakan blog tu best dan perlu datang lagi....Sampai diletakkan dalam bloglist..... Aku sangat terharu kalau blog ni diletakkan dalam bloglist korang....sebab tu menunjukkan usaha aku berbaloi....Korang pun sama kan?

Setaip entri....mestilah stick pada satu-satu mesej...baru senang nak difahami dan senang nak dihadam.... Selalu update juga sebenarnya key nak dapatkan loyal reader.... Dan dengan cara ni juger...korang boleh fokus kat kedua-duanya...loyal reader..dan jugak search engine.... Dapatla free traffic untuk satu-satu entri....:)

4 comments:

Atiqah Sa'ahiry said...

terima kasih wacana..for this information....akan ku aplikasikan di blog..insyaallah..

suha said...

Alhamdulillah,cik suha dh ada loyal readers (^_^)

tp loyal readers bro wacana lg ramai hikhik

erk bro xnak dtg cek ke entry cik suha ni cmne?amat2 memerlukan komentar dr otai cam bro wacana (^_^)

Eza Boom Boom :) said...

eza selalu baca entry bro wacana setiap hari, p just being a silent reader...Hehe.Mmg banyak info yang bro wacana dah share kt blog ni...Tq so much!

NUR (ALL IN ONE) said...

blog ku ada kat bloglist sini tak?.. muahahaha..

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785