Sunday, June 5, 2011

Laju Giler Bang.. Slow-slow Dah Le...

Banyak betul ragam dan sifat pemandu di jalan raya kat Malaysia nie.. Ada yang laju....ada yang cermat... ada jugak yang terlalu cermat...Sampaikan habis jem jalan... Tapi yang tu ok lagi...yang paling aku benci...yang naik laju tapi giler-giler...

Tau la terer bawak kete kan....tapi tak payah la nak tunjukkan skill korang tu di jalan raya... Boleh dier main cilok-cilok... Dah la merbahayakan orang lain... merbahayakan diri dier jugak... Banyak kali aku dah jumpa si mamat yang suka naik laju giler dan tak hiraukan pengguna jalan raya lain.....

Masalahnya... sampai kat satu tempat...aku tengok kete tu depan tu jer....takde la jauh sangat bezanya dengan aku nie yang bawak menten jer... Takde pun cilok-cilok... Itu la perangai sesetengah pemandu kita... Suka tunjuk hebat... suka tunjuk skill di jalan raya.. kalau dah terer sangat...try la test di litar lumba... Mane tau dapat jadi pemandu F1 ke kan.....Takde la mati katak di jalan raya nie...

Tapi kan....kebanyakan yang suka bawak laju dan ganas nie... ete die mesti ada kesan kemik atau calar... Nampak sangat bawak kete ikut suka hati die jer... Patut la tak berani nak bawak kat litar.... sebab takde la terer sangat kan.... Harap gaya je lebih.... Tapi bakat takde.... Eksyen je lebih....

9 comments:

solomolo said...

tak suka ngan pemandu yang macam ni...
kekadang tu saje je amek line paling kanan, lepas tu drive ikut had laju...
yang dirve macam kete F1 sebok bagi lampu tinggi...
buat dunno je...
amek ko, rasakan...

rara pinkmafia said...

huh mmg pon,kt kl mcm tu jugak.kalau bwk ferrari takpe jugak,tapi ni naik wira je.tapi belagak dye.fuhh sgt terbaek lah.xsuke tol.

||aLeaSaRa|| said...

slm singgah support entri kawan2.hurm kite yg duk area KLIA ni lagilah geram.mana dgn pengguna jalan raya yg drive laju2.yg bawa airport limo dan shuttle bus lagilah.melayang-layang je kite tgk.kite tak suka drive laju2 tapi dah kereta kat belakang laju2.terpaksa gak kite laju.sekarang standard mesti 110km on the road.

mas saari said...

tak suka pemandu yg hanya pentingkan diri sendiri macam jalanraya tu dia yg punya..

SoLy SoLicious said...

pandu selamat jiwa selamat...heee

msredcheesecake said...

Mr pw,
Kalu bawak laju2 terel tak pe, tak nyusah kan org kot.tapi yg tak terel tu, yg tak tau etika memandu tu yang masalah.susahkan org....

Rozali said...

Assalamualaikum PW

saya kalau nampak...mengalah..ketepi ajerrr
mana tahu kut2 perompak ke...

Wassalam

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam pw.
mereka saja je nak tunjuk handal kot?biasalah tu.tup2 duk sebelah2 bila kat trafik light..adoii

Rahmad said...

yang penting utamakan keselamatan.
ingat orang yang di sayang..

buat bloglist baru. berminat nak join.

http://ceriterahmad.blogspot.com/2011/06/join-bloglist-bersama-rahmad.html

Ping your blog