Friday, June 3, 2011

Cara-cara Elakkan Dari Dirompak

Sebelum ni aku bagi tips bagaimana nak tumpaskan peragut....Sesape yang tak bace lagi...boleh la ker SINI. Pastu aku buat lagi cara-cara nak tumpaskan perogol bersiri..... Tak bace jugak? Sesape yang tak bace lagi....boleh la terjah ke SINI. Kali ni cara-cara nak elakkan korang dari dirompak....

1. Untuk rumah, pasang perangkap tikus sebanyak mungkin, letakkan umpan rantai emas atau rantai besi atau atau pun duit syiling. Kalau rase tak cukup....boleh pasang kawat berduri di sekeliling rumah.... Biar pagar je takde pagar berduri...Ermm... macam penjara jer....hihihi

2. Untuk melindungi kereta anda, hodohkan kereta anda....Bagi nampak buruk....langgar apa-apa agar kereta anda kemek, pancitkan tayar anda, beli rim second hand yang buruk, beli ezsos paling murah dan jangan letak stiker pada kereta anda. Senang citer memang korang sendiri pun dah tak leh pakai... sape nak rompak kan...he he

3. Untuk motor, pancitkan tayar, cabut spark plug dan sentiasa memastikan tangki minyak kosong. Bawak minyak dalam botol...konon-kononnya air bekal la tu....tapi pastikan jangan botol jernih....sebab nanti orang lain akan salah anggap yang korang bawak air kencing sendiri.....:D

4.Untuk anak anda, beli pakaian bundle untuk mereka pakai, beri hanya 50 sen sehari pada mereka. Make-up kan sikit anak anda.....bukan bagi hensem atau cantik....bagi nampak comot.....ngahahaha

5. Untuk anda sendiri, jangan suka menunjuk (berdosa tau !!!). Jangan duk tunjuk gelang sampai ke lengan tu...jangan duk tunjuk rantai gajah tu.... Kalau nak tunjuk gak......kalau kene rompak...jangan salahkan orang lain.....hihihi

Aku rasa cukup la tu setakat tu jer....makin banyak aku buat, makin merapu jadinyer....ha ha ha. Kepada yang nak join GA aku....sila la join di SINI.

6 comments:

♥Mrs.Eady♥ said...

ahahahaha.....kelakar! :)

aizamia3 said...

hahaha.. kelakar. ai tengah gelak sorang2..
tapi yang last sekali tu betul, jangan terlampau nak menunjuk2 nanti DIA bagi cash kat kita.. sekarang takde hutang2.. cepat atau lambat je..

mcm ni lah said...

ermmm kah kah kah ,..

hitammanis said...

boleh jadi calon raja lawak lah PW ni.

BRO_MONDAY said...

bro wacana : yam no.1 tu ai setuju ada lojik akal nye,,,tapi yam no.3 tu sangat kelakar!!! no.5 tu yam terbaik..x yah nak menunjuk!!!

apa pun THANKS sharin!!! senang² nanti pakat lawati entry ai...

http://bromondayslife.blogspot.com/2011/06/jumaat-menjelma-lagi.html

Muhamad Dinie said...

hahahahahahah..terbaekk..

Ping your blog