Tuesday, June 21, 2011

Super Hero Kita | Siapa Sebenarnya?

Bapa.... atau bahasa lebih sopannya, ayah.... Takde bapa....takde la kita nie.... Memang kita dikandung dan dilahirkan oleh ibu.......tapi sumber genetik separuhnya dari bapa jugak kan....takde bapa.....takde la ibu kita nak kandungkan kita.......

So, sayangila bapa kita jugak..... Tapi kenapa kebanyakan kurang sayangkan bapak nyer kalau dibandingkan dengan ibunyer? Ermm......awal-awal lagi dah ade sikap diskriminasi dalam diri kita kan..... Pastu nak tuding jari kat orang lain..... Ikutilah sedutan luahan hati atau kisah dua blogger pasal bapaknyer.....

"Allahyarham membesarkan kami semua 30 orang adik beradik hasil dari urutan tradisional turun temurun. Beliau adalah ayah contoh terbaik kepada kami kerana mengajar kami tentang berdikari dan saling membantu antara kami. dan juga menjadi seorang yang tabah dan tak kenal erti berputus asa."

Sambungan kisah di SINI...

Dia ayahku suami ibuku
Pendidik agama jalan hidupku
Waktu bergurau tak henti tawaku
Berbalas geletek nak menang tak mampu

Sambungan seloka di SINI...

Bagi aku.... bapa atau ayah atau daddy atau apaknyer nie..... Patut dijadikan sebagai role model dalam diri... Idola dalam diri.... super hero dalam jiwa kita.... Bukannya artis-artis..... bukannya ahli politik.... bukannya pelakon-pelakon.... Orang yang membesarkan hidup kita....ayah dan ibu.....superhero kita yang sebenar...:)

JOM JOIN GA YANG BEST NIE!!....DI SINI

4 comments:

farahin nasir said...
This comment has been removed by the author.
farahin nasir said...

btol3.. bapak sy hero sy!!
:)
CERITERA KISAH

Nurul Jannah said...

betul tu :)

mcm ni lah said...

ahaksss kene review lagik,.. memang saya ramai adik beradik,. semua 30 orang,. cucu 60 orang huhuuhuu

Ping your blog