Friday, June 24, 2011

Cerita Panas di KARAK

Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya KARAK, kelihatan sebuah kancil putih tersadai di sebelah lane kerosakan. Ada orang tua yang berdiri disebelahnya, pemilik kancil tu sedang berjalan ke hulu ke hilir cuba menahan kereta supaya membantu.tidak ada sebuah kereta pun berhenti, tiba-tiba datangla sebuah kereta EVO 10...(Bukan Inspira yer) berhenti di sebelah kancil tadi.

Seth : Ada apa nie pakcik,kereta rosak ke?
Pakcik : A'aa ler... rosak....

Seth : Ok,cam nie,saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol..

Pak Cik: Orait jugak tu... tapi....nanti kalau pakcik rasa awak bawak laju pakcik akan hon dan bagi high beam...

Seth: Ok pakcik..

Seth pun ikatlah tali kat kereta kancil di depan dan hujungnya diikat dibelakang bumper EVO nye....dia pun jalanla.. dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima kilometer Seth tekan la laju le sikit...dalam 80km/h jer..apalagi pakcik tu pun hon dan bagi high beam la kat Seth ...Seth pun slowkan balik....Punggung dah stat nak krem nih....he he

Tiba-tiba ada sebuah kereta Jaguar datang dari belakang dan potong kete EVO 10 Seth...mencabar nampak....Siap tunjuk jari tengah lagi kat Seth.... Sempat potong sambil reverse lagi!! Ok...ok... no reverse... tadi terlebih tambah..... berbalik kepada citer....

Apa lagi...jiwa muda pantang dicabar...dia pun tekan la minyak rapat nak kejar Jaguar nie...lupa la pulak dia dengan kancil org tua yg diikat kat belakang kereta dia... Dashboard kete Pakcik tu dah bergegar-gegar dah....

Orang tua tu punya la hangin satu badan,dia pun hon dan bagi high beam bagai nak rak....bukan setakat high beam... high blood pressure dah nih...Seth dah tak sedar dah angin punya pasal. Kebetulan pilak polis ada buat speed trap kat bawah jambatan.

Polis: Pergh....kuda putih aku pun pengsan awal-awal nak kejar depa nih......bedesup peginye... ini dah lebih speed limit nie...cecah 250kmj memasing nie...

Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yg laju nie...

Polis: Over..over,ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju...sebuah Jaguar...sebuah EVO 10 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye.........sebuah kancil putih tengah cucuk angin kete EVO 10 tu dan bagi hon dan high beam nak potong!!! Memang giler ar beb.... Tolong ambik video...he he

Polis 2: Roger n out.......Owh.....dah lalu dah....Woooww!! Laju dowh! Dapat record!! banyak view nie nanti...ha ha...

Moral - Rasenyer tak perlu bagitau kan.....he he

JOM JOIN GA YANG BEST NIE!!....DI SINI

6 comments:

Azreen Zunairah said...

sengal gile !! sengal !! hahaha..kesian pakcik tuh..haiyoo igt kan cite hantu td..hahaha

harrazdani said...

ingatpun td citer hantu....;)

mcm ni lah said...

kete kancil tu pakai enjin turbo l6

AesyaZealous said...

hahaha..kancil lajuu..haaha lawak2..

mas saari said...

hahahahahha...sian pakcik kancil tu!

zuwaidah said...

hehehehhehe lawak betul

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785