Thursday, June 2, 2011

Hari Susu | Jenis Susu

AKU BUAT GA BARU!!! SAPE YANG NAK JOIN, KLIK LA SINI OKEH.....:)

Rupa-rupanya semalam (1 JUNE 2011) dikatakan hari susu sedunia.... aku tak tau pun ade hari susu....ha ha ha. Yang ni kalau aku bagitau boleh sambut hari-hari ok tak? he he he..... Sambut la susu setiap hari dengan bersarapan minum susu...hihihi... Barulah dapat kurangkan minum minuman berkarbonat... Lagi-lagi bir halal....ops....hehehe

Sambil menyambut hari susu yang tak berapa susu nie.... aku nak bagitau la sikit sebanyak pasal jenis-jenis susu.... Banyak jenis susu sebenarnya... kalau korang nak tau pasal susu....moh ler kita baca entri picisan nih...

Susu Segar
Waa.....yang ni best...bagi ayng menggemari susu la kan....Bagi yang tak suka....memang yang ni boleh memualkan....sebab rasenyer fresh dari ladang....ibarat susu yang baru diperah dari lembu dan terus minum..he he he....

Susu Rendah Lemak
Ni kalau dalam bahasa omputehnyer Low Fat Milk.... Susu rendah lemak... Memang sesuai bagi sape-sape yang nak diet.... memang rendah la lemak tu berbanding susu yang tinggi lemak... Err.....betul la kan...

Susu Masam
Yang ni kalau korang minum...memang jadik julap la jawabnya.... Habis hilang makanan yang dimakan dua tiga hari lepas...

Susu Pekat Manis
Ni sedap disapu di roti atau dicampur dalam air teh.....Lepas tu ditarik-tarik panjang-panjang....jadi la air teh tarik.....he he he. Tak sesuai untuk bayi....Bayi kene minum susu di bawah....

Susu badan
Haa....yang ni la untuk bayi-bayi sekalian.....bapak bayi? Erm.....no komen... hihihi.

Susu Soya
Ermmm......sedap tu memang sedap....tapi sebelum minum tu bace la SINI dulu ek..... :)

Susu sudah...
Ni bukan jenis susu.....ni biler orang gagap nak sebut "sudah".....he he he

Ok....stop! Aku dah mula nak mengarut tahap kronik tuh.....Itu je la yang aku sempat buat dalam entri spontan nih...... Selamat Hari Susu semalam......he he he.

10 comments:

Budak Botak said...

He3, yang last sekali tu pon ada...

Entry terbaru -> Pertandingan Fesyen Tikus Di New York... (",)

emeera asnary said...

susu kamben ketegori ape plak ? hehe

Pembawa_Wacana said...

@emeera asnary: Kategori susu haiwan...lupe nak buat tu..hihi

vampire's lovex said...

hahaha susu sudah x blah...sususususudah

BRO_MONDAY said...

bro wacana : arghhh!!! macam² lasss yu ni..koh koh koh ai sangat suka susu dutch lady putih!!! nak bagi besar sikit badan ni...

msredcheesecake said...

MR PW,
ADA LAGI...

SUSU FREE...HAHAHA...PALING MSRED SUKA. ADA KE NAK BAGI? HHEEE

yaya yeayy! said...

haha ada yer hari susu sedunia?
followed.pls follow me back :)

aizamia3 said...

'susu sudah..' hahaha...

Eera Shera said...

susu basi?hehe

Muhamad Dinie said...

waa..mcam2 susu ea..boleh buat bisnes ni..haha

Ping your blog