Wednesday, June 29, 2011

Malaysia vs Taiwan | Keputusan Penuh | Kelayakan Piala Dunia 2014

Sekali lagi pasukan negara berentap di Stadium Nasional Bukit Jalil... Pasukan negara kita, Malaysia akan berentap melawan pasukan dari Taiwan atau dikenali sebagai Chinese Taipei... Mereka berentap untuk perlawanan kelayakan Piala Dunia 2014 nanti.... Keputusan perlawanan itu ialah.... Jap dulu.... bace maklumat nie dulu... he he.... Kalau ikut ranking dunia, pasukan kita di tempat ke-148 dunia... manakala pasukan Chinese Taipei ni ranking ke-160.

Kalau ikut ranking Asia puler..Pasukan Malaysia ni di tangga yang ke-28, manakala pasukan Chinese Taipei ni di tangga ke-40. Kalau ikut ranking nie....Memang tak mustahil la kita nak menang..... Kalau menang game nie... pasukan yang menang akan melawan Singapura... Lepas tu baru la akan masuk ke peringkat kedua.... Haaa....time tu la baru nak lawan Jepun ker...Korea Selatan ker...Iran ker....

Ok....keputusannya ialah....

MALAYSIA 2 - TAIWAN 1

Sebenarnya, pasukan kita mampu menang dengan jumlah gol lebih besar..... tapi nasib tidak menyebelahi pasukan Malaysia.... Dan kita juga hampir dibolosi dua gol..... pemain kita mudah leka sikit....agak bahaya jugak la..... Namun apa-apa pun.... ini baru pusingan pertama....tunggu perlawanan timbal balik di Taiwan la pulak.... Syabas Pasukan MALAYSIA!!

5 comments:

HAZIRAH SULAIMAN said...

tengok dgn penuh berdebar. lepas gol pertama nampak pasukan kita bankit. masuk gol kedua , pasukan kita semakin bangkit. tp mungkin disebabkan masa da nak hampir tamat. pasukan kita agak leka dan disebabkan itulah kot taiwan berjaya masukkan 1 gol. haihh, cuak kebebeh je td. wee.

papepun tahniah pada MALAYSIA :)

Ziko said...

Tahniah buat pasukan Malaysia!

Ziko said...
This comment has been removed by the author.
nawza said...

good job Malaysia..td aku tngok benteng pertahanan agak cuai..mgkin keletihan..anyway kita doakn yg terbaik utk team kita di Taiwan Ahad ni

miss inna said...

kira okla tu boleh menang.nnt kena wat baik2 lg masa main kat tmpt lawan pula..anyaway, thniah kat pasukan Malaysia..^^

Ping your blog