Tuesday, June 21, 2011

Orang Kaya Ker.....Pemandu Yang Bongok....

Suatu hari ada dua orang kaya giler sedang berborak di Cafe House, sambil bergosip pasal pemandu depa...

Orang kaya 1 : Hei, U tau tak, pemandu i nie bodoh giler tau tak! Kalau U tak percaya cuba lihat nie.
Terus dia panggil pemandunya si Hakim...

Orang Kaya 1 : King Kong, ini 10 ringgit, pergi ke kedai kereta, dan belikan aku Lamboghini.

Hakim pun jawabla dengan sopan,
"Baik puan! Saya belikan! " Dengan pantas terus ke kedai kereta.

Orang kaya 1: Nampak? Apa i cakap....dia buat betul-betul... ha ha ha

Orang kaya 2 : Haha....itu belum apa-apa, U nak tengok, pemandu i lagi teruk dari itu... Biar i tunjukkan pada U.

Terus Orang Kaya 2 memanggil pemandunya Syuaib.

Orang Kaya 2 : Syuaib, pergi ke rumah i jap, cuba lihat sama ada i ada kat rumah ke tak ?

Syuaib : Baik puan yang bijaksana....

Dan dia terus cabut ke rumah tuannya.

Orang kaya 2 : Nampak apa yang i cakap kan? Dia tak de otak nak fikir pun, mana boleh i ada di dua tempat yang berbeza dalam satu masa...ho ho ho ho....

Tak berapa lama kemudian, kedua-dua pemandu itu bertemu di jalan,

Hakim : Ehh ko tau tak? ...Bos aku tu bodoh betul la...Tah macam mane la boleh jadi kaya gedabak gitu....Dia kasih aku 10 ringgit dan suruh aku beli Lamboghini kat kedai kereta, mana boleh?? Ko kan tau kan sekarang kan hari raya... Semua kedai kereta tutup!!

Syuaib : Ko fikir boss ko bodoh ke? Boss aku lagi bodoh!! Masa dia suruh aku balik rumah lihat, nak tau dia ada kat umah ke tak... Tak ke bengap tu namanyer!!.....Padahal dia kan boleh check sendiri...telefon je la ke rumahnya!! Kata kaya! hadoi...

Moral - Jangan suka kutuk orang.....takde sape pun sempurna kat dunia nie...

JOM JOIN GA YANG BEST NIE!!....DI SINI

13 comments:

Ahmad Haziq Azlan said...

singgah sini dengan segera....hahahahahahaha.....semua pon same je bengap.....

Hans said...

hahahaha
1st time baca pasal kisah nih
lawak2
pemandu yg tuan dia suruh check dia ada tak dkt rumah tu
jawapan dia memang lucu

Juvana Episod 9

Nurul Jannah said...

hahaha..sengal je..haha

Abang Long said...

Hahaha..hehehe..huhuhu

http://abanglongonline.blogspot.com/2011/06/siapa-lagi-pandai-masak.html

Dim Benihana said...

kekeke
ada massage dan dlm masa yg sama lawak...

wanda arry said...

dua2 xleh pkai..jgn suka memperlihatkan kebodohan org lain..sb nt terlihat skli kebodohan kita..betol x?

fazrulnoor said...

memang lawak

♥Mrs.Eady♥ said...

same same bodoh.hahahaha...

Noriz said...

tumpang gelak la, muahahhaaaa

me_nazri said...

caya la....best2... tumpang copy ek...

Munna said...

HAHAHA...lawak2....tq pw..HEHE

Cik Ecah said...

hahaha...sengal

aizamia3 said...

cer bayangkan bos tu sruh pemandu dia check kat umah tengok dia ada ke tak.. sekali tengok ada... ha... baru padan muka dia.. hahaha...

Ping your blog