Friday, June 24, 2011

Ben Ashaari! Apa Pun Tak Boleh!

Apa pun tak boleh! Hoho...apa pun tak boleh!! Jom nyanyi sama-sama....Apaaa pun tak boleh....hohoi apaaa pun tak boleeeh.... Kenapa tetiba aku suka gile ni kan..... ha ha ha.... Ni bukan suka...tapi menganjing.... atau bahasa sopan dier....menyindir...

Bro Wacana ni sindir sape?? Ben Ashaari ker?? Mane ader..... aku hormat "kembar" aku nie..... hormat sebab blog dier sememangnya penuh info dan ilmu..... selain segmen-segmen yang sebenarnya banyak membantu blogger baru.... Takde unsur-unsur double meaning.... Kan bagus tu.....

Tapi ader jer orang tak suka kan.... ni la orang kata... kita bagi gula....orang bagi balik gula bersemut... Kita bagi nasi.... orang bagi balik nasi basi.... Kita bagi duit.... orang lain ambik buat senyap jer! He he he....agak-agak kene ker pepatah sendiri buat tu..... 

Aku terbaca entri Bro Ben yang INI... Rasa kesian la pulak kan.... Susah jugak bile dah femes nih... Cakap betul pun dibangkang..... Cakap salah lagi la dibangkang... Memang dibangkang sampai berpuluh-puluh entri kot....Cakap neutral pun dicari salahnyer.... Haih..... Tu la lumrah dunia realiti..... kalau nak jadi baik....ramai giler akan cuba burukkan....kalau nak jadi jahat.... ramai pulak yang berlakon jadi baik.... kan..kan..

Bukan nak cakap Bro Ben tu sumer betul..... tapi agak-agak la kalau nak kondem kan..... setakat nie kebanyakan entri Bro Ben berdasarkan pendapat yang berlandaskan pemikiran logik dan matang.... Jadi tak salah la kan.... Takde unsur-unsur menghina agama....takde unsur dengki.... takde unsur lucah.... Pasal informasi pun disahkan sampai call Jabatan Agama sendiri.... Mane nak carik bai.....OK sangat la tu..... Bukan sebab dier tu femes atau master of blogging yang perlu dikipas-kipas..... tapi sebab macam ada orang yang nak hentam sesuka hati sebab ada sifat DENGKI dan IRIHATI..... Tak elok la kan.....

Pengajaran.....dunia blog ni tak jauh bezanya dengan realiti kehidupan..... Susah nak jadi orang baik.... Nak berlakon jadi baik....RAMAI giler.... Bukan baik sebab ikhlas kerana Allah.... Tapi baik kerana ada KEPENTINGAN.... Sangat jauh larinyer dari ajaran yang tertulis di dalam Al-Quran.... Ke tak tau ade ditulis dalam Quran?.....:)

Jom JOIN WACANA  ENTRI PERTAMA korang di SINI.....:)
JOM JOIN GA YANG BEST NIE!!....DI SINI

6 comments:

TeAqArH said...

ni lah manusia..x penah puas...ade je yg didengkinye..susah btol lau thap PHD ni tggi sgt...org tu pemes,mula la x puas hati..bukan la BA buat cara kotor utk pemes mcm skrg.BA tu pun bermula dr bawah..kenapa nk jeles??nape kite x cube nk perbaiki diri sndri...susah2 la pd sape yg jeles tu....^_^

Ujang9897 said...

buat hal sendiri jer dlm blog..sonang..hee



tuka domain beli jer mana2 kot..exabytes leh gak..

kau tanya jer sapa2..ramai tau kot

BEN ASHAARI said...

thanks bro.. pengsan sat ..

ROROI said...

Ben ada Phd in BLOGGING kot~:D

mynameismy said...

yeay! feed url dah oke..;)

mynameismy said...

yeay! feed url dah oke..;)

Ping your blog